Няма пари за нов водопровод в Брестовица от Български ВиК-холдинг.

...
Няма пари за нов водопровод в Брестовица от Български ВиК-холдинг.
Коментари Харесай

Без пари от ВиК- холдинга за нов водопровод в Брестовица ВИД...

Няма пари за нов тръбопровод в Брестовица от Български ВиК-холдинг. Това излиза наяве от протокол от съвещание на Надзорния съвет на Холдинга. Документите са оповестени от ръководителя на Горско стопанство " Живот за Брестовица " Любомир Томов. От тях излиза наяве, че макар обещанията на някогашния регионален шеф на Пловдив Дани Каназирева и шефа на ВиК -Пловдив Спартак Николов, че пари има и водопроводът в Брестовица ще бъде сменен, с цел да се реши трайно казусът с мангана във водата, не по този начин обаче счита Български ВиК Холдинг. От протокола излиза наяве, че ВиК -Пловдив са сключили контракт с две компании за подмяната на водопровода и за надзора без авансово утвърждение от Управителния съвет и Надзорния съвет на Български ВиК холдинг. От ВиК не са показали документи за метода на установяване на индикативната стойност на плановете, а тя е 25 100 000 лева за цялостна реорганизация и замяна на водопроводната мрежа и построяването на нова такава в Брестовица. А за строителния и инвеститорския надзор - 980 хиляди лева

На 17 март Управителният съвет е разгледал предлагането на ВиК за финансиране на плановете поради на обстановката на " отчасти бедствено състояние " и предлага на Надзорния съвет да утвърди даване на капиталов заем. Надзорният съвет обаче се среща със мнение на АОП и от него излиза наяве, че процедурата не може да се пояснява като незабавна.

От оповестените документи излиза наяве още, че има подозрение и по какъв начин са определени трите компании от ВиК -Пловдив, дали имат нужния опит при осъществяването на подобен тип поръчки. За определената компания " Герт Груп " ЕООД се споделя, че има главно опит в сградно строителство, а предмет на поръчката е създаване на ВиК инфраструктура.

Така Надзорният съвет на Български ВиК холдинг смята, че законосъобразността на определения ред на възлагане на публичната поръчка не е обезпечена и е сложена под подозрение, което слага под риск даването на финансиране по контракти, подписани въз основа на евентуално допустимо погрешно извършени публични поръчки.

Препоръчва се на ВиК -Пловдив да се откри повода за замърсяването на водата, с цел да бъде обезвреден източникът. В противоположен случай съществува риск от осъществяването на огромна инвестиция, която да не докара до решение на казуса със замърсяването на водата.

Също по този начин се споделя, че търсенето на финансиране от Български ВиК холдинг би трябвало да е на последно място. Не е ясно дали ВиК -Пловдив е търсило финансиране от други източници, излиза наяве още от документите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР