Няма открита положителна проба сред учениците, които днес се завърнаха

...
Няма открита положителна проба сред учениците, които днес се завърнаха
Коментари Харесай

Отрицателни са пробите за COVID-19 на учениците, които днес се върнаха в клас

Няма открита позитивна проба измежду учениците, които през днешния ден се завърнаха в класните стаи след тестване с щадящи проби, оповестяват от Министерството на образованието и науката.

В област Монтана са тествани 103 възпитаници от 14 паралелки и резултатите на всички са негативни. Възобновено е присъственото образование за възпитаници от 1-ви до 4-ти клас след тестване с щадящи бързи антигенни проби за COVID-19.

Изследването е извършено умерено в 5 учебни заведения, в чиито здания няма изборни секции: ОУ в с. Замфирово, ОУ в с. Смоляновци, ОУ в с. Ковачица, ОУ в гр. Чипровци и СУ в Медковец. Процедурата е осъществена в класните стаи на паралелките и в нея са взели участие учители – класни ръководители, медицински лица и посредник.

Продължава тестването в останалите учебни заведения в региона - на възпитаници, чиито родители са изявили предпочитание, и искащите са повече от 50% в паралелка. Очаква се на 16 ноември в класните стаи да влязат още над 900 възпитаници в 69 паралелки, с което общо броят на учениците, започващи присъствено, ще е 1018 в 86 паралелки.

Броят на родителите в област Монтана, които желаят децата им да стартират присъствено след тестване, се усилва непрестанно. Над 100 възпитаници в допълнение ще се върнат в класните стаи, съгласно последното изследване на желанието на родителите.

Нито една позитивна проба за COVID-19 не е записана през днешния ден и в Пловдивско , където стартира връщане на възпитаници от начален стадий присъствено в 8 учебни заведения. Отрицателни са всички проби и на педагогичен и непедагогически експерти без зелен документ.

В област Кърджали през днешния ден стартира тестването на учениците от 1-ви до 4-ти клас за COVID-19.

По данни на Регионалното ръководство на образованието в Кърджали са раздадени проби за близо 2000 деца, чиито родители са подали заявления за единодушие. Тестването ще се прави в 35 учебни заведения от три общини - Кърджали, Ардино и Крумовград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР