Няма опасност за стабилността на мостовите съоръжения на АМ Струма

...
Няма опасност за стабилността на мостовите съоръжения на АМ Струма
Коментари Харесай

И мостовете на магистрала Струма край Мало Бучино "потекоха"

Няма заплаха за стабилността на мостовите уреди на Автомагистрала „ Струма " в региона на Мало Бучино, увери Агенция " Пътна инфраструктура " в отговор на  поредица сигнали в обществените мрежи и запитвания от медии за проваляне на земни маси към колоните.

 Според АПИ всичко е под надзор, заплаха за пътуващите по мостовете няма, а това, което жителите са видели, било " обикновено " в подтекста на изобилните превалявания. Ето какво изясняват за пропадането специалистите от пътната организация:

" Тъй като трасето на автомагистралата минава през региони, които са водосбор от планина Люлин, при значителни превалявания водите, които се стичат от скатовете на планината, образуват наноси от тиня и кал и запушват деретата, по които водата би трябвало да се оттича. Вследствие на това се нарушават насипите под оборудванията. Предприети са дейности и стартира запълване на изнесените от водата земни маси с подобаващ материал за възобновяване на насипа ".

Оказва се обаче, че не всичко е наред. Ще би трябвало да се прави план за " възстановяване на отводняването ", признават от пътната организация. Целта била подобренията да се изпълнят в новия строителен сезон.

При строителството на автомагистрала „ Люлин ", която след това се вля в Автомагистрала „ Струма ", мостовите уреди са построени с пилотно фундиране, водачите са на дълбочина 20 метра и няма заплаха от проваляне, разясняват от АПИ. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР