Няма опасност от разпадане на управляващата коалиция, заяви пред журналисти

...
Няма опасност от разпадане на управляващата коалиция, заяви пред журналисти
Коментари Харесай

Никола Минчев: Няма опасност от разпадане на управляващата коалиция |

Няма заплаха от раздробяване на ръководещата коалиция, съобщи пред публицисти в местността " Оборище " ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Не мисля, че в сегашния миг рухване на държавното управление е добър вид за страната ", добави той. 

" Аз мисля, че ще се откри такова решение, което да дава отговор и на вижданията на Българска социалистическа партия, не считам и се надявам, че да вземем за пример това, което изиска господин Зеленски, ще бъде акт, който Българска социалистическа партия ще разчете като нужда от излизане от обединението. Оттам нататък към този момент ще забележим какви тъкмо са нуждите и какво можем ние да даде. Така са дефинирани плановете на решение ", счита ръководителят на Народно събрание.

" Ние от " Продължаваме промяната " ще гласуваме за даване на военно-техническа помощ на Украйна. Това е тежко политическо решение, което се постанова да вземем ", съобщи Минчев.

По думите му самата обстановка в света е тежка и надлежно постанова вземането на тежки решения. Трябва да изберем сред така наречен неутралитет или да покажем, че ние сме част от демократичния развъртян проспериращ западен свят.

Според него, поисканото от президента на Украйна Володимир Зеленски - ремонт на техника в " Терем и " Авионамс ", е най-подходящото като помощ.

По думите на ръководителя на Народното събрание има политици, които се заиграват с терзанията на хората, подбудени от обстоятелството, че наоколо до страната ни се води война:

" Трябва да е ясно, че даването на военно-техническа помощ не значи замесване във войната. Ако означаваше, то тази война щеше да се води сега сред доста страни, само че това не е така-тя се води сред две страни. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР