Няма окончателно решение за това как ще продължи работата на

...
Няма окончателно решение за това как ще продължи работата на
Коментари Харесай

Без окончателно решение за работата на парламента

 Няма дефинитивно решение за това по какъв начин ще продължи работата на Народното събрание. Това стана ясно на ексклузивен председателски съвет.

Във вторник ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева обяви, че националният представител Хасан Адемов е инфектиран с ковид. Това е и повода множеството парламентарни групи да желаят работата да продължи отдалечено. От Движение за права и свободи обявиха, че положението на Адемов е положително.

" Ще решим по какъв начин ще действаме. Чухме се с Хасан по телефона. Чувства се обикновено ", каза Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи преди началото на съвета. 

" Нашето предложение е да намерим метод парламентът да работи отдалечено. Колегите от Българска социалистическа партия споделиха, че е противоконституционно ", съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Никога не сме били срещу, в противен случай - приветстваме предлагането. Трябва обаче да се откри юридическия метод за това. Самото гласоподаване да бъде действително. Дали ще идваме на групи, или посредством бюлетини... Общото желание е, както усетих, парламентът да продължи да работи ", съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова.

" При всички случаи отстоянието не решава проблема. Дистанционният вид за нас е най-хубавият ", съобщи Пламен Христов от ВОЛЯ.

Вероятно в четвъртък ще има нов председателски съвет, на който ще бъдат разисквани новите стъпки за това по какъв начин да действа Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР