Няма нужда от повече американски войски на полската граница,Това заяви

...
Няма нужда от повече американски войски на полската граница,Това заяви
Коментари Харесай

Байдън: Няма нужда от повече американски войски на полската граница


" Няма потребност от повече американски войски на полската граница ",

Това съобщи американският президент Джо Байдън преди срещата с полския си сътрудник Анджей Дуда и полския министър председател Доналд Туск, заяви „ Киев Индипендънт “.

Белият дом съобщи, че Дуда и Туск пътуват до Съединени американски щати, с цел да се застъпят за продължение на американската военна помощ за Украйна.

Партийната невъзможност в Конгреса спря отпущането на 61 милиарда $ американска помощ за Украйна в продължение на месеци, защото фронтовите войски са изправени пред дефицит на муниции, а съветските сили напредват.

На 12 март организация Bloomberg заяви, че полските водачи възнамеряват да изискат от Байдън да изпрати повече американски войски на границата. Дуда и Туск ще се стремят да закупят по-модерно въоръжение от Съединени американски щати и да ускорят осъществяването на съществуващите поръчки.

С приближаването на съветската експанзия към границите си Полша даде обещание да усили доста числеността на личните си въоръжени сили. През септември 2023 година полският министър на защитата Мариуш Блашчак съобщи, че съгласно него Варшава скоро ще събере сили от 300 000 бойци, което ще я трансформира в най-голямата сухопътна войска в Европа.

Проучване, оповестено на 22 февруари от полската медия RMF24, разкрива, че съвсем 50% от поляците считат, че съветско нахлуване против Полша е " евентуално "./БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР