Няма нито една спряна мярка, даже има нови мерки. Аз

...
Няма нито една спряна мярка, даже има нови мерки. Аз
Коментари Харесай

Антон Кутев: Защо не протестираха, когато имаше КПП-та |

Няма нито една спряна мярка, дори има нови ограничения. Аз си припомням какво беше преди – КПП-та и не можеше да се излезе от София. Защо тогава не стачкуваха? Разбирам, че най-вероятно помощта от страната не е задоволителна, само че Народното събрание би трябвало да вземе решение при актуализацията на бюджета за кои браншове по какъв брой пари да отидат. 

Така представителят на служебния кабинет Антон Кутев разяснява пред бТВ. В демонстрацията се включиха и таксиметрови и автобусни компании, както и хотелиери от цялата страна. Те упорстват условието за работа до 23 ч. да отпадне.

По думите на Кутев ограниченията са заложени в проект, който е утвърден още лятото. " Вземаме минималните ограничения. Единствено се затварят нощните заведения и нощните питейни заведения. Не считам, че след 23 ч. вирусът става по-зъл, само че там се събират младежи, където вирусът се популяризира. А в това време умират хора. Трябва да се вземат ограничения ", акцентира той.

Според него твърденията на протестиращите, че бизнесът не получава обезщетения, не дават отговор на истината. Говорителят на Министерския съвет добави, че единствено в туристическия отрасъл са изплатени 680 млн. лв. от началото на Коронавирус рецесията до момента.

" Разбирам притежателите на нощни заведения, само че няма нито една мярка за подкрепяне, която да сме спрели. Мярката 60/40 продължава да съществува. Помощта, която беше преди една година и която е в този момент, е безусловно идентична. Мярката беше обезпечена до май, ние я осигурихме за юни, юли, август и септември ", сподели още Антон Кутев. 

Той разяснява и работата на депутатите по актуализацията на бюджета:

" Това, което виждам в Народното събрание, няма да докара до плюс за никого. Парламентаризмът се проваля сега в България. На нас ни би трябвало най-сетне свястно ръководство, което да пребори корупцията и да прави планове за бъдещето. С надхитряне с по 50 лв. няма да стане ", разяснява представителят на служебното държавно управление ", съобщи Кутев.

Според него негативите от това ще ги понесат депутатите, тъй като " ние след една седмица си отиваме ". 

Говорителят на кабинета добави, че се е надявал Народното събрание да " свърши повече ": " Нека изслушват министри, само че трябваше да се обърне внимание на основните законопроекти, които трябваше да бъдат признати. А ние в най-хубавия случай завършваме с актуализация на бюджета ".

Относно изказванията, че министърът на стопанската система Кирил Петков ще направи своя партия Кутев съобщи, че няма визия дали е по този начин. 

" Кирил Петков ми е доста приветлив, само че най-малкото чувство, което имам, е, че България има потребност от нова партия. Представям си една партия на Кирил Петков като дясна партия и нямам визия по какъв начин може да въздейства на гласовете на Българска социалистическа партия. Всеки има право да прави партия. Всички партии би трябвало да се съсредоточат не върху популизма, а върху действителни проекции за бъдещето ", каза той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР