Няма нищо смущаващо в изявленията на номинирания за главен прокурор

...
Няма нищо смущаващо в изявленията на номинирания за главен прокурор
Коментари Харесай

Няма нищо смущаващо в оповестяването на доказателства, твърди говорителят на прокурорската колегия

Няма нищо смущаващо в изказванията на номинирания за основен прокурор Иван Гешев, че и отсега нататък ще се огласяват доказателства по следствия, когато е належащо, съобщи представителят на прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет Даниела Машева пред публицисти, съобщи Нова тв. По думите й това ще става постоянно по преценка на наблюдаващия прокурор, с цел да се знае истината от обществото, а не да се тиражират неистинен изказвания.

Припомняме, че предходната седмица Спецпрокуратурата показа обществено елементи от доказателствения материал, събран в хода на следствието против ТАД груп, а адвокати предизвестиха, че България може да бъде наказана в Страсбург поради това. Някои дефинираха дейностите като „ противоконституционни ".

" Това, че господин Гешев е препоръчан за основен прокурор, не значи, че той би трябвало да спре да извършва функционалностите си като заместител на основния прокурор ", разяснява още Машева, запитана дали номинираният не си прави изборната акция сега. Машева изясни още, че публични организации, като в тази ситуация с УНСС, могат да показват мнения по отношение на претендента и като израз на поддръжка, и като забележки. Всички отзиви ще бъдат взети поради.

" Надявам се сътрудниците да не се повлияят, сподели тя във връзка кандидатурата на Иван Гешев и политическия напън отвън Висш съдебен съвет. " Надявам се, че сме създали сме едно стимулирано предложение ", сподели тя от името на прокурорската гилдия. Всякакви въпроси могат да бъдат задавани на номинирания за основен прокурор. Те ще бъдат систематизирани и отправени по време на неговото чуване на 24 октомври, а Гешев ще може да им отговори, изясни още пред медиите Даниела Машева, откакто Висш съдебен съвет се събра изключително, с цел да възвърне на работа в спецпрокуратурата някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР