Няма нищо скрито, заяви на брифинг премиерът Николай Денков по

...
Няма нищо скрито, заяви на брифинг премиерът Николай Денков по
Коментари Харесай

Денков към Радев: Какво „на тъмно“ има в решение на парламента за 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ Козлодуй“

Няма нищо прикрито, съобщи на брифинг министър председателят Николай Денков във връзка днешното решение на Министерския съвет, с което започва реализацията на строителството на седми и осми блок на АЕЦ „ Козлодуй “.

 

Денков коментира изказването на президента Румен Радев, съгласно който опциите за това не са задоволително добре проучени, а „ АЕЦ ще се построява като автомагистралите – на мрачно “. 

 

„ Не виждам какво да разясня. Какво „ на мрачно “ има в решение на Народното събрание, взето през месец януари 2023 година? Какво „ на мрачно “ има в решението на Министерския съвет, което взехме през днешния ден? То е налично. Няма нищо, което да е прикрито във връзка с договорите, които бяха обществено подписани с „ Уестингхаус “ и с компаниите, които могат да вземат участие в строителството “, сподели министър председателят в отговор на въпрос от публицисти. 

 

„ Това е някаква пропагандна хватка, която няма нищо общо с истината “, счита той. 

 

Денков уточни и какво е наличието на днешното решение. „ По създание стартира процесът, с който се структурира и финансира компанията, която ще реализира строителството на седми блок.

 

Индикативният период е до 2033 година, само че това са много съществени вложения, старания и средства, тъй че действителната работа стартира с това решение “, изясни той. 

 

За бъдещия осми блок на нуклеарната електроцентрала Денков разяснява, че е належащо да се направи оценка на въздействието върху околната среда. „ Това лишава време. С това решение ние започваме процеса “, добави той. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР