Няма нищо по-хубаво от току-що завършил студент по актьорско майсторство,

...
Няма нищо по-хубаво от току-що завършил студент по актьорско майсторство,
Коментари Харесай

Командарев аплодира талантите на Чехов

Няма нищо по-хубаво от преди малко приключил студент по актьорско майсторство, притежаващ същински гений – силата, свежестта и харизмата на този типаж са сериозна конкуренция и на Оскарови лауреати. Умножете го по 7 и удоволстивето е цялостно.

Истински възторг сътвориха абитуриенти от кукления клас на доцент Майя Енчева в НАТФИЗ с постановката Chekhovs’got talent “ и от четвъртък вечер се подвизават публично като Великолепната седморка на Михаил Милчев, режисьор на спектакъла, артист от трупата на „ Театър София “. Тогава беше и премиерата със заглавие “Чехов търси гений “ в Младежкия Театър.

Известния драматург Нийл Саймън ревизира 7 новели на огромния Чехов като пиеса –„ Добрият лекар “, канавата към която младите гении бродират своя роман.

Режисьорът Стефан Командарев беше довел цялото си семейство и приветства актьорите, споделяйки, че всички доста са се забавлявали .

Димитър Пишев, който играе няколко облика в спектакъла, е снимал във кино лентата му „ Посоки “ и в новия „ Патрулки “. Синеокият чаровник Пишев пресъздава един от най-сложните облици въобще в международната литература Чердяков, нещастния служител, който се изкихва върху главата на генерала, своя шеф в театъра, и след това предава Богу дух. С брилянтен размах е и съблазнител на омъжени дами в една от новелите, почтеният Антоша, който татко му води в обществен дом, че да станел мъж – тук куклената подготовка си проличава в осъществяването му отвред, въпреки че главно оръжие му е въображението. Накрая Пишев е да го назовем и нещо като самия Чехов в „ Конкурсът “.

Вероника Барутчийска изпитва порфесионалното наслаждение да играе дегизирана с брада в „ Удавникът “, а по-късно да увие шал с пера към изкушаващата си разоглена гръд като проститутката от „ Подаръкът “. И в двата случая печели публиката.

Плеймейкърът на цялата тайфа обаче е Георги Димов . Той има доста виновната и комплицирана задача бъде Разказвача, писателя, който се ослушва за истории от самия живот, и непосредствено поддържа връзка с публиката, както и да влиза в няколко облика. Ама не по този начин, отдалеко, ами с едно тракване на пръстите – той е млад ортодонт, който би трябвало да вади зъб на духовник в „ Операцията “, банков началник, който би трябвало да се оправи с напориста молителка, създател, който получава оферта за развлечение от Удавника.

Режисьорското решение е заложило на кино резултата , като че с монтаж влизаме от сцена в сцена във всяка новела, тъй че да има струпване и съспенс в описа, а феновете са нащрек и с разтегнати в усмивка устни от самото начало. За актьорите да изпълнят сходна задача по никакъв начин не е лека работа, само че точно лекотата е това, което се усеща у всички. Това, което е реализирано по удивителен метод е, че хем ваят гротескни персонажи, с ясна форма, хем се усеща дълбочината им, като всеки е задоволително компактен - сменят характерите за секунди, като всеки си живее личен живот.

Универсалният боец Александър Станковски играе от татко , през духовник и доверчив брачен партньор до напетия военачалник, обсаден от кихащия нос на Чердяков и непрестанните му молби за амнистия. Всяка негова поява кара публиката да реагира с кеф. Йоанна Рачева, като се изключи че е доста красива е и доста смешна като дамата на Чердяков. Тя е и отлична като изкушаваната брачна половинка в „ Прелъстяването “. Светлина Станчева е нелепата и купуваща публиката отвред с чуруликане и възторг млада актриса Нина Заречная в „ Конкурсът “, пристигнала от Одеса да покорява Москва. С детинското лъчение и меродавност в облика тя доста се хареса на феновете. Но сякаш кресчендото в описа и осъществяването се натрупа в сметката на Гергана Либова, която като се изключи че има плодородна героиня, играе с сила и плам като електроцентрала. Тя е дамата, която може да докара до полуда и самото успокоение в „ Безащитното творение “. Успя да сътвори облика на злополучие. Хората се тресяха от смях на истеричните й, леко шизофренични прояви в банката и това като че ли беше кулминационната точка на заниманието.

Както споделя Тери Пратчет – не ще и дума, хуморът е сериозна работа . Всъщност под маскировката на комедията стоят тъжни въпроси, които ще чоплят мозъка и след финала. Защо душата на дребния човек не получи утешение? Да се погрижиш или не детето ти да стане мъж при професионалистка? Защо и до през днешния ден на някои хора им се постанова да рискуват живота си трансформирайки го в на ниска цена шоу, с цел да изкарат някоя и друга копейка, като Удавникът, наричащ себе си чиновник в морския развлекателен бизнес. И тъй наречените И тъй наречените

Остава и някой от столичните театри да вземе далновидно решение и да се възползва от силата и гения на групата, включвайки заглавието в афиша си.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР