Няма нищо лошо в това човек да се отпусне по

...
Няма нищо лошо в това човек да се отпусне по
Коментари Харесай

7 трика, с които ще избегнете преяждането по Коледа

Няма нищо неприятно в това човек да се отпусне по празниците и да си хапне малко повечко от обичаните си храни, само че всичко въпреки всичко би трябвало да е с мярка. В последна сметка задачата е да прекараме време с околните си и да си починем, а не да не станем от масата дни наред.

Даваме ви няколко съвета за това по какъв начин да се храните по време на коледните и новогодишните празници, с цел да избегнете по този начин неприятното преяждане.

1. Не сядайте на трапезата напълно гладни. Хапнете нещо малко авансово, само че дано да не е мазно или сладко. Най-добре плод или зарзават.



2. Ограничете алкохола. Освен че е извънредно калоричен, той усилва апетита. Една-две чаши са ви задоволителни. Добре е да пропуснете и газираните питиета, заменете ги с вода.



3. Използвайте по-малка паница. Ако пред себе си имаме по-голяма, подсъзнанието ни инстинктивно ни кара да я напълним.



4. Изберете качеството пред количеството. Вземете си единствено от едно нещо, което в действителност обичате, вместо по доста от всичко.



5. Яжте постепенно. Наслаждавайте се на усета. На стомаха му лишава към 15 минути да алармира мозъка, че е цялостен, тъй че не се тъпчете небрежно.



6. Раздвижете се леко след вечеря. Направете си къса разходка из квартала или поиграйте с децата и домашните си любимци.



7. Не си вменявайте възприятие на виновност. Можете да си позволите някои нездравословни храни, стига да балансирате храненето си в идващите дни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР