Няма никакво управление на COVID кризата в България, а влачене

...
Няма никакво управление на COVID кризата в България, а влачене
Коментари Харесай

Румен Овчаров: На изборите ще е ключов правителственият провал

Няма никакво ръководство на Коронавирус рецесията в България, а влачене по линията на най-малкото противодействие, което в един миг се трансформира в свободно рухване – имам поради ноември “. Това съобщи пред bTV Румен Овчаров от Българска социалистическа партия. Социалистът се чуди за какво ръководещите са се изненадали, че през октомври ще стане студено и коронавирусът ще ни удари отново.

„ В началото на октомври растежът на смъртността в България беше 6% на дневна база, в края на октомври тя към този момент е 30% по отношение на същия интервал на предходната година. В края на ноември растежът към този момент е над 100%. В България нормално умират към 300 индивида дневно. В края на ноември умират по 700 индивида на ден… Това е разследване от несправянето с рецесията “, разяснява Овчаров.

По думите му заболеваемостта на 100 000 души понижава, тъй като се вършат по-малко проби. Според него пътят за справяне с рецесията са доста ясни и безапелационни ограничения, каквито при нас не се постановат.

" Ключовата тематика на идващите избори няма да бъде корупцията и правосъдната система, а неуспехът в ръководството на рецесията. Това е повода държавното управление и Бойко Борисов най-сетне да усетят, че би трябвало да вземат ограничения и тези ограничения не могат да угаждат на всички “, съобщи Овчаров.

Като специалисти в енергетиката той разяснява и плановете АЕЦ „ Белене “ и нов реактор за АЕЦ „ Козлодуй “. По негово мнение има блуждаене и липса на ясни и решителни дейности, които ще доведат до това да се провалят и двата плана и да останем без електрическа енергия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР