Няма никакви разминавания в позициите на Стефан Янев и Кирил

...
Няма никакви разминавания в позициите на Стефан Янев и Кирил
Коментари Харесай

Стефан Янев: С премиера нямаме разминавания по темата ЕС и НАТО

Няма никакви разминавания в позициите на Стефан Янев и Кирил Петков.

" Това, което съм споделил аз, го сподели и министър председателят с разнообразни думи. Става въпрос за един фундаментален проблем в нашето общество. За следващ път ще се опитам да го разясня. Говоренето във връзка с участиетио на България в НАТО, Европейски Съюз и други интернационалните организации е в пасивно-активна форма на другарство. България е член на НАТО, България е НАТО, НАТО е България. Решенията, които взема НАТО са решения, в които България взе участие равноправно ", съобщи военният министър Стефан Янев след тържествения водосвет на бойните флагове на армията ни, представен от  " 24 часа ".

Янев прикани медиите да бъдат справедливи и да не тормозят българските жители, че се случва нещо отвън контрола на ръководещите.

Той акцентира, че сега няма решение за натовските войски и в случай че бъде взето някакво, то ще бъде обявено. " Обстановката е такава, че не се постанова коментар на тази тематика и не е належащо какво би могло да бъде и какво не би могло да бъде ", сподели още той.

След появилата се информация, че от НАТО считат да усилят наличието си в България, поради засилващото се напрежение сред алианса и Русия, Янев излезе с обява във фейсбук. В нея той изрази, че не желае нарастване на натовската войска у нас. В последното си тв изявление пък министър председателят Петков изясни, че Янев както и никой министър няма право на персонално мнение  " по цялостни български въпроси ", тъй като би трябвало да се вземат от Министерския съвет.

" Не мога да разясня думите на премиера. Това не са външнополитически въпроси, по които аз еднолично решавам или имам мнение по тях. Аз споделям моето мнение като министър на защитата. Когато пристигна миг да се реши този въпрос в Министерския съвет, тогава ще има консенсусно мнение ", разяснява Янев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР