Няма никаква връзка между изпращането на искане за опресняване на

...
Няма никаква връзка между изпращането на искане за опресняване на
Коментари Харесай

Военният министър разби поредното невярно твърдение на „Възраждане“ за изпращане на български войски в Украйна

Няма никаква връзка сред изпращането на искане за освежаване на данни според Закона за запаса на въоръжени сили и изпращането на войски отвън територията на страната. Това съобщи от парламентарната естрада служебният министър на защитата Димитър Стоянов в отговор на въпрос от народния представител от “Продължаваме Промяната – Демократична България ” Ивайло Мирчев по отношение на подправената информация, популяризирана от “Възраждане ” за искане за изпращане на български войски в Украйна.

Според служебния министър в Закона за запаса на въоръжените сили няма ясно регламентирано условие да се води статистика за броя повиквателни за освежаване на мобилизационния запас. По думите му, това няма да промени нито Конституцията, нито закона, в който ясно се споделя, че единствено народните представители могат да вземат решение за изпращане на български войски в чужбина.

“Дали повиквателните са 25 или 35, това е обикновен развой, който се прави всяка една година. По време на вашето постоянно държавно управление по същия метод имаше изпратени повиквателни за освежаване на данните в запаса. По същия метод и министър Драгомир Заков реагира като мен, че това не е готовност и е подправена вест ”, сподели той.

От трибуната на Ивайло Мирчев посочи, че в случай че Министерството на защитата беше изпратило точни данни с броя на повиквателните, българите нямаше да бъдат разтрвожени за подправено популяризираната информация от “Възраждане ”.

“Това е голям проблем, тъй като в случай че знаехте и имахте такава информация и тя беше изпратена в моментите, в които „ Възраждане ” излизаше в предизборната акция да лъже българските жители, те щяха да схванат, че никой не отива в Украйна и никой няма да върви в Украйна, тогава най-вероятно щеше да бъде доста по-лесно да се успокоят и българските жители ”, съобщи Мирчев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР