„Няма никаква нужда от презапасяване с йодни таблетки. Държавата има

...
„Няма никаква нужда от презапасяване с йодни таблетки. Държавата има
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: COVID-19 изчезна от медийното пространство, но е сред нас

„ Няма никаква потребност от презапасяване с йодни таблетки. Държавата има задоволително. България има народен център по радиология – хората там са най-запознати, дано имаме вяра на специалистите”. Това съобщи държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в ефира на бТВ тази заран.

„ Ако в този момент одобряваме йодни таблетки без причина, можем единствено да си навредим “, сподели Кунчев.

„ COVID-19 изчезна от медийното пространство, само че още е измежду нас, предизвести той и акцентира: От през вчерашния ден Австрия е първата страна в Европа, която възвърне ограничаващите ограничения. Трудно е да се направи към този момент разбор на обстановката, само че ние сме предпазливи”, посочи специалистът.

„ Има 1,5% растеж на заболеваемостта от COVID-19 в страната, само че не виждам драма в развиването на вируса. Спря наклонността на спад “, сподели Кунчев. По думите му повишението се следи извънредно деликатно.„ Нови ограничаващи ограничения не са на дневен ред, само че в случай че има съществено повишаване на болните и напън върху здравната система, такива ще бъдат премислени “, сподели Кунчев.

„ Вирусът стартира да става ендемичен, по тази причина не съм обезпокоен от този растеж на заболяването. Наистина се предава по-лесно, само че не води до тежко заболяване “, сподели още той.

„ Ако коронавирусът еволюира в посока на по-опасен вид или вариант, тогава вероятността за България като минимум имунизирана е да сме най-рискови, най-предразположени към висока смъртност и заболеваемост “, сподели той. По думите на Кунчев дейностите на страната за справяне с ковид в последните две години е трябвало да бъдат по-малко прочувствени.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР