Няма никакъв проблем да бъдат проверени пътищата. Не очаквайте от

...
Няма никакъв проблем да бъдат проверени пътищата. Не очаквайте от
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Премиерът имаше право да бъде раздразнен в Хелзинки

Няма никакъв проблем да бъдат тествани пътищата. Не очаквайте от мен или някой от държавното управление да осуети тази инспекция. Въпросът е различен. Депутатите за определени от хората, с цел да съставляват техните ползи, а не да се трансформират в строителни контрольори, инспектори от РЗИ, служители на реда. Казвам това, тъй като в последните месеци не спирам да следя тъкмо този развой.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ вицепремиерът Томислав Дончев, който разяснява настояването на Българска социалистическа партия за самостоятелна техническа експертиза на пътищата у нас. "В новото звено против пътните произшествия и пътната сигурност ще се вземат хора от Министерство на вътрешните работи, от АПИ, от Министерство на регионалното развитие, от министерството на превоза. В него ще работят не повече от 60 души. Няма да има нови назначения. За пътната сигурност дават отговор доста институции - Министерство на вътрешните работи за нарушаванията и книжките, Министерство на регионалното развитие за изискванията на пътищата и тн. Всички те се пробват да работят дружно, само че това не постоянно може да се случи. Целта на тази нова организация е всички тези специалисти от другите ведомства да се обединят в едно и да работят дружно, с цел да се вземат решение проблемите. Най-основната задача ще е да се понижат жертвите по пътищата ", безапелационен бе Дончев.

"Премиерът имаше право да бъде нервиран в Хелзинки. Ситуацията в Европа е комплицирана и динамична. ЕНП би трябвало да излезе с ясна визия и оферти за решаването на проблемите. Днес от Българска социалистическа партия още веднъж се пробваха да се възползват и да се заиграят със страховете на хората говорейки за Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации. Колегите от държавното управление и депутати от ГЕРБ дадоха задоволително явен отговор по тази тематика. Няма решение за пакта, а и аз персонално не виждам нищо притеснително в този контракт. Трудно е да се даде еднопосочен отговор за бонусите в Агенцията по вписванията. Ако бях популист, щях да кажа, че това е непоносимо и неприемливо. В администрацията има чиновници, които получават ниски заплати и бонусите са един от методите този проблем да има някакво решение ", разгласи Дончев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР