Няма никакъв гейт, защото няма престъпление. Ако имаше, много отдавна

...
Няма никакъв гейт, защото няма престъпление. Ако имаше, много отдавна
Коментари Харесай

Прокурор пита Борисов искал ли е оставката на Гешев. Престъпление ли е да искаш оставката на някого, пита адвокат Менков

Няма никакъв гейт, тъй като няма закононарушение. Ако имаше, доста от дълго време управляващите в Испания щяха да стартират следствие. Преди повече от 2 години испанската прокуратура се е произнесла, че няма никакво закононарушение. Бойко Борисов към този момент е давал 2 пъти показания като очевидец по това следствие, което е на 4 години, сподели юрист Менко Менков пред кореспонденти. Той даде детайлности за двата разпита на Бойко Борисов в прокуратурата през днешния ден.

Адвокатът уточни, че въпросите постоянно били едни и същи – дали познава някого. Въпросите на прокурорите били свързани не с някакви документи или свидетелски показания, а с медийни изявления. Според Менков вероятността Борисов да стане обвинен по това следствие е нулева. Бившият министър председател неведнъж е заявявал, че няма къща в Барселона и не познава хората, които се свързват с нея.

Борисов не познава нито един от шестимата членове на Висш съдебен съвет, поискали отстраняването на основния прокурор, в това число Йордан Стоев. Днес той бе питан по тематиката и изясни, че няма никакъв контакт с тях.

Имаше и въпрос дали Борисов е желал оставката на Иван Гешев, уточни юрист Менков. И попита за какво всички други политически водачи, а и президентът Румен Радев, които през последните 2 години са желали освобождението на Гешев, не са били викани на разпит. Адвокатът подсети, че не Борисов, а Мария Габриел е споделила, че ще желае отстраняването на основния прокурор.

А и закононарушение ли е да се желае оставката на някого, попита Менков. Самата Габриел, проверявана за наем на общинско жилище в София,  още не е получила призовка.

Проверката дали пари са били изнасяни с чували с пари с полети на държавния „ Авиоотряд 28 “ Менков назова безумна и сподели, че това няма по какъв начин да се случи.

Адвокатът съобщи, че Борисов няма никакви терзания по следствията и е разпитван като очевидец.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР