Няма непроверен сигнал, няма недокладван сигнал в прокуратурата, каза по

...
Няма непроверен сигнал, няма недокладван сигнал в прокуратурата, каза по
Коментари Харесай

Маринов: Подкрепата на службите за Гешев е, защото работят съвместно срещу престъпността

Няма неизпитан сигнал, няма недокладван сигнал в прокуратурата, сподели във връзка на изборния развой вътрешният министър
Подкрепата на службите за кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор е по тази причина, че те работят взаимно по противопоставяне на престъпността, изясни в коридорите на Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов. „ Колегите са решили и са подкрепили кандидатурата. Все отново се избира основен прокурор, работата на Министерство на вътрешните работи е обвързвана с активността на прокуратурата. Не виждам нищо неправилно “, съобщи Младен Маринов.

По мотив обвиняванията в хода на локалните избори, че служителите на реда са гледали и са се разсейвали при очевадните случаи на пазаруване на гласове, министърът отговори с числа.

„ Всякакви неща и обвинявания чух, има справедливи критерии, които могат да се ревизират. Колегите са си свършили на всички места професионално работата. Няма неизпитан сигнал, няма недокладван сигнал в прокуратурата, в случай че създадем едно съпоставяне с изборите през 2015г. за локална власт, можем да създадем извода, че в тези избори има доста по-малко сигнали за нарушавания на изборния развой. Процент от досъдебните производства, на база подадените сигнали, се резервират като данните през 2015 година Единственото, което имаме като нарастване, това са протоколите за предизвестие. Те се сформират тогава, когато при инспекция на сигнала, са събрани задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане. Реално това е и предварителната защита, която са направили “, посочи министърът.

Относно корумпираните чиновници в редовете на Министерство на вътрешните работи той е безапелационен, че чиновниците от вътрешна сигурност работят всекидневно. „ Продължава тази активност. Тя ще продължи, до момента в който има и Министерство на вътрешните работи. Там нямаме проблем и в отчета, мониторинговия, има хвалба за основаната организация в Министерство на вътрешните работи по противопоставяне на корупцията. Препоръчано е това да се приложи като модел “, похвали се вътрешният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР