Няма напрежение в управляващата коалиция, никога не сме имали търкания

...
Няма напрежение в управляващата коалиция, никога не сме имали търкания
Коментари Харесай

Борисов нямал търкания с Патриотите, а малко работно напрежение

Няма напрежение в ръководещата коалиция, в никакъв случай не сме имали търкания с Патриотите, съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти във вторник, когато се е провел съдружен съвет на партиите от ръководство. Срещата била, тъй като " аз и вицепремиерът Валери Симеонов бяхме на работа цяло лято, а другите бяха в отмора и имаше малко напрежение в това отношение ", изясни Борисов след постоянна среща на институциите с огромните тютюневи компании.

" Едно от главните неща, за които беше упрекнат Валери Симеонов - за това, че във Facebook е споделил, че на ДНСК ще бъде заменена шефката… Ами, той му го е споделил Нанков (регионалният министър Николай Нанков – б.ред.) на Министерски съвет. Така че върху него се изсипа доста напрежение – за какво през Facebook уволнява човек… Аз му дължа опрощение за това, че министър Нанков, откакто му е споделил, че ще бъде заменена (Милка Гечева), не е излязъл да го каже обществено. Така че мина доста добре, доста умерено във всяка една тематика ", сподели Борисов.

Миналата седмица вицепремиерът Валери Симеонов заяви в телевизионно изявление, че няма разговор с премиера, както и че в обединението има напрежение, обвързвано с кадрови проблеми.

Премиерът неглижира напрежението като работно, само че разяснява настояванията за по-високи заплати. " Повече от всички желая на служителите на реда, пожарникарите, учителите, военните, и на пенсионерите да се подвигат приходите ", заявява Борисов, само че още веднъж изясни, че това зависи от бюджетните доходи.

Никога не е работил под напън, съобщи той по отношение на плануваните от служителите на реда митинги от 1 януари, в случай че не им бъдат увеличени трудовите хонорари. " Точно тези, които ми слагат ултиматуми, със служебни коли, с офиси, с всички привилегии в Министерство на вътрешните работи не им отива. Ще се срещна с тях, когато пожелаят, ще им дам финансовите параметри, ще им обясня какво вършат сътрудниците, тъй като би трябвало и за правосъдна полиция да се даде, би трябвало и за коли за спешна помощ да се дава, и за санитари, и не може всичко едновременно ", изясни той. Борисов изясни, че дружно с двамата министри, на защитата и на вътрешните работи, ще видят с какви средства разполага страната за нарастване на бюджета на ведомствата.

Министър-председателят не пропусна и обичаната си тематика за битката с контрабандата, която по думите му като почнала борбата била 34 %, а в този момент към този момент е 7 на 100.

" В милиарди се мерят повече пари в бюджета. Тези милиарди са отивали в " предприемачи “ и са замърсявали цялата страна “, съобщи Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР