Няма нанесени щети или информация за пострадали, се казва в

...
Няма нанесени щети или информация за пострадали, се казва в
Коментари Харесай

САЩ заявиха, че са свалили дрон и ракета в Червено море, изстреляни от хусите


Няма нанесени вреди или информация за потърпевши, се споделя в известие на американското Централно командване, оповестено в " Екс " (доскоро " Туитър " ).

От началото на войната в линията Газа подкрепяните от Иран бунтовници хуси, които управляват огромни елементи от Йемен, неведнъж нападнаха Израел с безпилотни самолети и ракети, наред с други неща, напомня ДПА. Напоследък те също по този начин неведнъж нападнаха кораби в Червено море - един от най-важните морски направления за международната търговия, който води до Суецкия канал.

Едно от последните набези - с ракета, бе против контейнеровоз на компанията MSC, пътуващ в Червено море. Яхия Сареа, боен представител на хусите, съобщи, че военноморските сили на групировката са атакували комерсиалния транспортен съд, след като екипажът му е пренебрегнал три предизвестия.

Миналата седмица Съединени американски щати оповестиха основаването на сили за защита на корабоплаването, които да работят в южната част на Червено море в опит да предотвратят възходящите офанзиви на йеменските хуси против комерсиалното мореплаване. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че интервенцията ще се назовава " Пазител на благоденствието " (Prosperity Guardian) и е нужна за справяне с " неотдавнашната ескалация на безразсъдните офанзиви на хусите, идващи от Йемен ", отбеляза преди два дни английският в. " Гардиън ".

Вчера Съединени американски щати постановиха наказания на свързани между тях компании за паричен продан от Йемен и Турция, за които се допуска, че финансират бунтовниците хуси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР