Няма начин да не сте забелязали неприятните кафяви следи от

...
Няма начин да не сте забелязали неприятните кафяви следи от
Коментари Харесай

Как се махат следи от изгоряло по тенджери и тигани

Няма метод да не сте забелязали неприятните кафяви следи от изгаряния, които „ украсяват ”долната страна на тенджери, тигани и чайници. Не сте сами! Има няколко аргументи, заради които това се случва.
Тези следи елементарни са породени от мазнини, които са изгорели и по-късно от котлона са се залепили за тигана. Повечето съдове за готвене са направени да устоят на топлота и изгаряне, само че когато се добави лой в уравнението, то може да изцапа много съществено даже и тези повърхности. От друга страна, виновността може да се крие и в металните йони от струпване на твърда вода. След като водата изври, тези метали като калций и магнезий могат да останат на повърхността на съдовете за готвене и да причинят оцветяване. Това важи изключително за външността на тенджери, тигани и чайници, които слагате на котлона, до момента в който са още влажни.
 Британски инженер сътвори галактическа тенджера Британски инженер сътвори " галактическа " тенджера
Инженерът от Оксфордския университет Томас Поуви, работещ по системите за изстудяване на ракетните мотори, въз основата на знанията си по...

За да се преборите с тези кафяви следи, ще ви трябват ръкавици, оцет, веро за съдове, забрадка, тел за триене и сода за самун. Безопасността преди всичко - сложете гумени ръкавици, с цел да предпазите ръцете си от мазнините и другите субстанции. След това накиснете съда в гореща вода с няколко капки веро и най-малко 3-4с.л. сода бикарбонат - и колкото по-гореща е водата, толкоз по-добре. Накисвайте съда сред 20 минути и два часа, според от степента на изгаряне. След като мине времето, поръсете дъното с още малко сода и благодарение на мокра тел изтъркайте. За край полирайте с оцет и мека забрадка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР