Няма логика във време на глобална пандемия над 2300 души

Няма логика във време на глобална пандемия над 2300 души ...

Божков за “Еврофутбол“: 2300 души остават без работа по време на пандемия.


Няма логика във време на глобална пандемия над 2300 души да бъдат оставени без препитание по решение на група чиновници. Това се казва в декларация на Васил Божков по повод временното отнемане на лиценза на букмейкъра “Еврофутбол“. Преди ден Комисията по хазарта обяви, че спира за три месеца дейността на компанията по обвинение, че е плащала занижена такса върху приходите си.

Васил Божков се намира в Обединените арабски емирства и явно няма намерение да се връща в България. През януари прокуратурата му повдигна редица обвинения задочно, защото няколко дни преди това той бе успял да напусне страната с личния си самолет.

Бизнесменът казва, че група персони "паразитират върху труда и способностите на хората", а "некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет". Божков се обръща и лично към премиера Бойко Борисов.

"Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то (имуществото) да бъде конфискувано или запорирано?", пита риторично той.

"Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също. Ако сте работодател, служителите ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви - заграбен", пише Божков.

Източник: mediapool.bg