Няма коалиционно споразумение затова не е коалиция. И ГЕРБ и

...
Няма коалиционно споразумение затова не е коалиция. И ГЕРБ и
Коментари Харесай

Явор Божанков: Без конституционна реформа няма нито Шенген, нито еврозона

Няма съдружно съглашение по тази причина не е коалиция. И ГЕРБ и Движение за права и свободи схващат в какъв миг се намира България. Шансът в живота на един политик да остави името си до събитие като приемането на страната в Шенген и еврозоната е веднъж, сподели още той.

 

Единствената сигурна гаранция е промяна на равнище Конституция “, акцентира Божанков.

Той разяснява и оставката на ген. Атанас Атанасов като ръководител на парламентарната комисия за надзор над спецслужбите, безапелационен е Божанков.

 

Ген. Атанасов подаде оставка и това е явен знак, че във връзка с промяната в службите ние няма да бъдем пасивни. Убеден съм, че е получил поддръжка, която след това е оттеглена. Това е причина за неговата оставка, означи Божанков.

 

Ние направихме постоянно държавно управление с втора алтернатива. Всеки един законопроекът го договаряме с ГЕРБ, другояче няма болшинство. Ако имахме съдружно споразумние всичко би било по-ясно. Едно министертво за ГЕБР, едно за ПП-ДБ. Ако не бяхме съставили този кабинет, алтернативата беше да имаме длъжностен кабинет на президента Радев. Щяхме да гледаме по какъв начин одобряват Румъния в Шенген. Голята ни цел за правосъдна промяна нямаше да стои на масата за диалози, сподели още депутатът от ПП-ДБ.

 

Всеки текст, всеки законопроект е обект на сложни и комплицирани диалози. На договарянията се случва едно, в зала друго. Това е по-демократично от предходното ръководство, когато Борисов управляваше съгласно настроението си. Сега Борисов не ръководи. След петите следващи избори, имахме опция да отидем на шести избори, добави още Явор Божанков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР