Няма как продаваното устройството да е било част от даренията,

...
Няма как продаваното устройството да е било част от даренията,
Коментари Харесай

Продават ли украинците дарените от България генератори? Каква е истината!

Няма по какъв начин продаваното устройството да е било част от даренията, тъй като е купено преди да стартира дарителската акция

Бензиновият генератор за обмен в украинския OLX, който „ подпали ” мрежата в България, няма по какъв начин да е част от даренията на предприемачи и политици към Киев.

Това става изрично ясно от обстоятелството, че съгласно приложената към обявата фактура, устройството е закупено на 6 ноември м.г. и то от магазин „ Практикер ” в Русе , а акцията за генератори на Манол Пейков започва чак в края на ноември . Другата сходна, проведена от Лазар Радков и Ангел Пипев пък се реализира при започване на сегашния месец.

към момента не е отстранена от уеб страницата и в нея категорично написа, че генераторът е закупен от България. Трябва да се има поради обаче, че в този уебсайт всеки може да разгласява каквато си изиска публикация без да се минава през сериозна инспекция. Модераторите в уеб страницата нормално наблюдават единствено и само в наличието да няма продажба на опиати, оръжия и неразрешени субстанции. Факт е, че профилът не е нов, а от 2012 година и е много деен. Явно обаче продава генератор, който е закупил от България, а не подобен, който му е дарен.

Един от участниците в акцията за закупуване на генератори Лазар Радков посочи каква е истината:

" Не позволявайте да ви манипулират! Вчера сума хора ми пратиха поста на накакъв чичо, който качил скрийншот, че се продават генератори в украинският OLX и заключил, че са от дарените от България. И всички повярвали. Видели гаранционна карта от 06.22.2022 г и че някакъв генератор е закупен в Русе и незабавно решили, че е бил дарен. А че Манол Пейков започва неговата акция в КРАЯ на ноември и преди декември генератори не е пращал - това няма значение. Това, че с Ангел купихме нашите генераратори януари месец и ги дарихме тогава - също няма значение. Това, че никой от нас нито е купувал генератори от Русе, нито е пращал сходен модел към Украйна - също няма значение "



Той прецизира, че работят единствено с тествани организации на място. Всеки генератор се предавал против документ за подаяние с автограф и щемпел и с категорично изискване да се употребявам за НЕКОМЕРСИАЛНИ ЦЕЛИ.  

" ЗНАЕ се доста добре къде са подаяние генераторите и в случай че някъде се получи информация за корист, нашите сътрудници там ще пуснат сигнал и злоупотребителите ще бъдат разкостени! Защото пътят на генератторите може да бъде проследен през митническа декларация, през контракт и протокол за подаяние с автограф и щемпел на съответната организация и посредством фотоси и видео ", добави Лазар Радков.

Той е безапелационен, че има макирана офанзива против всички акции в помощ на Украйна, а също така имало " жесток дефицит на генератори " в нападнатата срана.

" Куцо, кьораво и сакато внася генератори там за далавера и облага. Този генератор, дето сякаш бил дарен и се продавал за 1000 лева там. През ноември е бил платен за 200-300 лева от България. В момента същият генератор струваше над 1000 лева в България и 3000 - 4000 лева в Украйна. Спекулата е брутална! Като по време на всяка рецесия ", написа още Радков.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР