Няма как да се наредя сред колегите депутати, които днес

...
Няма как да се наредя сред колегите депутати, които днес
Коментари Харесай

Гечев: Няма да участвам в погребална церемония, съсипваща бъдещето на българската енергетика


" Няма по какъв начин да се наредя измежду сътрудниците депутати, които през днешния ден вземат участие в погребална гала, съсипвайки бъдещето на българската енергетика. " Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев, откакто ръководещото болшинство одобри да стартират диалози за продажба на оборудването на АЕЦ " Белене " на Украйна.

От парламентарната естрада социалистът продължи: " Стана ясно, че лъгахте дълги години за това, че не може да бъде довършена нуклеарната централа в " Белене ". Въпреки решението на Европейската комисия, че не попада под наказания, вие я трансферирате в Украйна ", сподели още той.

" Лъжете, тъй като до момента в който закривате българските реактори и ги унищожавате, " Росатом " и прилежаща Турция откриха първи реактор, не престават, довършват си централата. Ние ще понасяме големи загуби и ще печели прилежаща Турция, където 99.8% от акциите се резервират от " Росатом ", разяснява социалистът.

" Беше казано за някакви Лади и Фолксвагени, съобщи проф. Гечев и се обърна към Теменужка Петкова от ГЕРБ: " Във Ваше изявление отбелязахте, че АЕЦ " Козлодуй " бележи рекордни облаги. Не знам за какви Лади говорите, откакто " Росатом " е световен водач в света по брой на ядени централи в чужбина. Миналата година АЕЦ " Козлодуй " има съвсем 2 милиарда лв. облага – Лада, която носи милиарди облаги, а Вие ще финансирате Фолксвагена в Турция, на който ние ще му плащаме. Срам и срам ", заключи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР