Няма как да подкрепим влизане на българската държава към този

...
Няма как да подкрепим влизане на българската държава към този
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Държавата не трябва да става съучастник в процедурата за ЧЕЗ

Няма по какъв начин да подкрепим влизане на българската страна към този миг с оглед тази процедура, това ще направи българската страна съизвършител. Така Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия разяснява пред БТВ желанието на ръководещите да вземат участие в придобиването на българския бизнес на ЧЕЗ.

Той уточни, че и след двете парламентарни чувания по тематиката с присъединяване на отрасловия министър, началниците на службите и притежателя на компанията покупател „ Инерком ” не е получил нужните отговори. „ Попитах министър Петкова какво значи „ роля на страната ” в тази договорка.  Министърът не може да каже какво е „ надзорен пакет ”, уточни Бойчев.

Според него все още процедурата е непрозрачна и е трябвало още изначално страната сама да се опита да купи ЧЕЗ-България. „ Шефовете на службите споделиха, че са следили желанията на чешката страна да продава. Коментираха даже какви ползи е имало – от съветски компании, от турски компании. Имало е други договаряния, които не са приключили с край. Правителството е знаело за целия развой ”, акцентира Бойчев.

„ Ние ще провалим както вървим европредседателството. Поставили сме на карта връзките с Чехия – за всичко, което не ни отърва и не можем да създадем, чехите са ни отговорни ”, добави социалистът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР