Няма искане към България. Има искане към Турция за разполагане

...
Няма искане към България. Има искане към Турция за разполагане
Коментари Харесай

Каракачанов отрече САЩ да са ни казвали, че ще пратят военен кораб в Черно море

Няма искане към България. Има искане към Турция за разполагане на външни кораби в турски пристанища. Според мен това е една инспекция на Съединени американски щати към сътрудниците от Турция. Това сподели в изявление за БНР вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.
Към България няма искане за усилване на наличието на натовски кораби и за присъединяване в натовски сили против непознати страни, акцентира той. НАТО участва в Черно море с помощта на Турция, България и Румъния - като НАТО-вски страни. Регулярно се вършат учения с присъединяване и на други страни. Но всичко се прави съгласно Конвенцията от Монтрьо, посочи военният министър съгласно БГНЕС.
Коментарът на Каракачанов пристигна след новината, че Съединени американски щати се готви да вкара боен транспортен съд в Черно море. Досега няма формален коментар от Вашингтон дали са уведомили Турция за такова желание. Евентуално такова деяние ще се преглежда като позиция за случая в Керченския пролив, при който съветският флот задържа три украински военни кораба, рани трима украински моряци и сега държи украинските екипажи в ареста, като е стартирано дело за нарушение на държавната граница на Русия.
Никой няма интерес от спор. Всички черноморски страни са заинтригувани от туризъм и газопроводи, а не от военни конфликти. Дрънкане на оръжие – да, само че не и действителен спор, разяснява Каракачанов, като разясни, че интерес имат съветският и украинският президент.
България би трябвало да се ориентира освен по ползите на своите сътрудници, а и на своите. България няма интерес от усилването на напрежението в Черноморския район, сподели министърът.
Политическата конюнктура
Интересен нов миг във визията на Каракачанов по отношение на настоящето ръководство е, че единственият въпрос, по който се наложи компромис от страна на " Обединени патриоти ", са пенсиите. Припомняме, че едно от обещанията на " националистите " в случай че дойдат на власт беше минималната пенсия да стане 300 лв. - нещо, което не се случи.
" Не ме е боязън, само че не ми се вършат предварителни избори. Уморително е и губене на време за страната. В политиката, изключително когато си в коалиция, би трябвало да се съобразяваш с сътрудниците, с цел да няма драми. Синята каска, обаче, към този момент я подарих на премиера Борисов. Който не е схванал, че сходни крамоли са нездравословни, няма да разбере нищо и идната година. Може ли в едно семейство да има кавги и комшиите да го почитат? Вместо да убеждаваме ГЕРБ, се разправяме със себе си ", сподели военният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР