Няма достатъчно доказателства, че здравите хора имат нужда от подсилваща

...
Няма достатъчно доказателства, че здравите хора имат нужда от подсилваща
Коментари Харесай

СЗО: Няма достатъчно доказателства, че здравите хора имат нужда от подсилваща доза ваксина

Няма задоволително доказателства, че здравите хора имат потребност от подсилваща доза ваксина против К19, съобщи на брифинг старшият откривател в региона на опазването на здравето в Световната здравна организация Сумия Сваминатан.

Тя съобщи, че разпределението на подсилващите дози за популацията ще бъде разисквано тази седмица по време на изключителна среща на експертната група на СЗО по имунизациите, съобщи БНР.

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус съобщи на брифинг, че след разпространяването на разновидността Омикрон може да се появят нови разновидности на COVID-19.
" Тази пандемия надалеч не е завършила и в изискванията на бързото разпространяване на Oмикрон по света евентуално ще се появят още нови разновидности ", споделя Гебрейесус.

Ръководителят на СЗО съобщи, че е извънредно значимо да се следи и прави оценка обстановката с новите варианти на ковид.

Гебрейесус също по този начин акцентира, че макар че Омикрон може да не е толкоз тежък, колкото предшестващите го варианти, схващането, че това е леко заболяване, е неправилно. Той уточни, че Oмикрон също води до хоспитализации и смъртни случаи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР