Няма доказателства, че Орлин и Пламен Владимирови са отнели живота

...
Няма доказателства, че Орлин и Пламен Владимирови са отнели живота
Коментари Харесай

Адвокатите на Орлин Владимиров: Няма доказателства, че е отнел живота на Евгения по описания начин

Няма доказателства, че Орлин и Пламен Владимирови са лишили живота на Евгения по описания в обвинителния акт метод. Това е главната теза на юристите на бащата и сина, подсъдими за гибелта на 33-годишната жена.

Тя изчезна на 13 октомври 2021г., а месец по-късно тялото й беше намерено в куфар в хвостохранилище край Перник. Вече близо 5 часа не престават пледоариите по делото.

" Не е на разположение доказателство, че гибелта е настъпила по непосилен за Евгения метод ", счита бранителят на Орлин Владимиров - юрист Камен Михалков. Смъртта била настъпила бързо. Имало 8 морфологични белега, че това е било по този начин. Нямало промяна на цвета на лицето, нямало контузии по кожата на шията и изпускане на газовите резервоари. Според него нямало белези на механична асфиксия (задушаване), нямало и строшаване на щитовидния хрущял, както и битка сред двамата.

" Не е имало 5-6-7 минути душене ", сподели адв. Михалков. В хода на следствието нито един от техните другари не бил споделил за фамилни проблеми. Те си трансформирали показанията по време на делото в съда. Проблемите на двойката били чисто битови.

Адвокатът счита, че не са събрани задоволително доказателства, че той е шпионирал жена си. От обвинителния акт излизало, че надали не Пламен Владимиров имал опит в омърсяване на хора и по тази причина Орлин се допитал до него по какъв начин да укрие тялото. " Това ликвидиране е всичко друго, само че не и съзнателно ", изясни адв. Михалков.

На предходното съвещание Орлин даде къси пояснения, в които твърдеше, че са се скарали с жена му, тя е паднала и блъснала главата си. Доказателства за удар при рухване обаче не са събрани. Пледоариите не престават.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР