Няма договори за изграждане на магистрала “Хемус с фирми, членове

...
Няма договори за изграждане на магистрала “Хемус с фирми, членове
Коментари Харесай

Камарата на строителите: Няма договори за “Хемус” с наши членове

Няма контракти за създаване на автомагистрала “Хемус ” с компании, членове на каамарата на строителите, нито са превеждани пари. Това съобщи в петък Мирослав Мазнев - изпълнителен шеф на камарата, във връзка изказванията на Българска социалистическа партия, че отпуснатите 1,35 милиарда лева за нови 134 км от автомагистралата ще отидат в няколко строителни компании, избрани авансово.

Според Мазнев такива изказвания са подправени вести.

Строителната продукция има 10,7% растеж за деветмесечието на 2018 година спрямо 2017-а. Сградното строителство има водеща роля - над 5,5 милиарда лева е размерът му, съобщи още Мазнев, изпълнителен шеф на камарата на строитвлите.

Средната месечна работна заплата в бранша за същия интервал е била 864 лева и изостава с близо 150 лева от междинната за страната. Мазнев чака с промени в законодателството браншът да бъде изсветлен, което да докара и до растеж на заплащането.

През тази година предизвикателство за строителите щяло да бъде сполучливото довеждане докрай на огромните планове, които ще започват в пътния и ВиК бранш.

Камарата на строителите ще желае промени в закона и да се въвед условие участниците в консорциуми да бъдат компании, вписани в регистъра на строителите. В момента било задоволително единствено един от участниците да дава отговор на това изискване, а останалите - не.

Мазнев съобщи, че камарата желае вместо закон за устройство на територията да бъдат признати два нови - един, който да регламентира териториалното устройство, и втори - за строителството. От сектора желаят още разрешителното за градеж да се дава при представянето на идейния план за даден обект.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР