Няма ден без напрежение в политическото море. Размирици в парламента,

...
Няма ден без напрежение в политическото море. Размирици в парламента,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Петков говори това, което западните лидери искат да


Няма ден без напрежение в политическото море. Размирици в Народното събрание, безпорядък на Капитан Андреево, разкол в обединението за приемането на еврото, упреци за две външни политики във връзка с Северна Македония, искане на оставки.

Според социолога Андрей Райчев двете рецесии – оръжията за Украйна и РСМ – са тези, които биха могли да бутнат кабинета, само че той е устоял.

„ Петков приказва това, което западните водачи желаят да чуят. Ние не дадохме оръжие на Украйна, само че някак си той разяснява толкоз пъти, че ще даваме, че и останалите взеха решение, че ще даваме. Няма да одобряват ограничения, няма да се вдигне ветото от Македония, само че той доста желае тази, някакъв тип, симулация, да продължава. Това е просто политика на две лица “, счита социологът.

Христо Панчугов пък разяснява, че надали сме заблудили някого.

„ Това, което следим, е опит на партиите да излязат някак си сухи от обстановката. Оплакването на външната му министърка за това, че някои води външна политика без нея, не е нищо друго с изключение на проява на уязвимост, на беззащитност на външно министерство по тематиката Северна Македония и освен по тематиката за Украйна. Видяхме съвсем никакъв мотор. Всъщност би било отлично, в случай че сме заблудили западняците, само че аз мощно се колебая, че това сме го постигнали. Мисля обаче, че сходен вид илюзия, в най-голяма степен ще се окаже най-после, че лъжем себе си, предстоят значими решения пред България “, сподели той.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР