Няма данни за грубо опорочаване на изборния процес. В кампания

...
Няма данни за грубо опорочаване на изборния процес. В кампания
Коментари Харесай

Дончев: Няма данни за опорочаване на вота

„ Няма данни за жестоко опорочаване на изборния развой. В акция постоянно другите съперници пускат сигнали. Това е от компетенциите на съда. Не ни тормози ”. Това съобщи в предаването „ Здравей, България ” вицепремиерът Томислав Дончев по отношение на поръчката на Мая Манолова да желае анулиране на изборите в София.

Той отхвърли обвиняванията на представители на Българска социалистическа партия, които споделят, че са преглеждали протоколите в ромските квартали на София и там се е гласувало за Йорданка Фандъкова.

„ Слушах разбор на социолозите, които настояват, че няма етнически профил в гласуването. Гласовете на другите етнически общности се разпределят по равно. Публичните администрации нямат право да събират данни по етнически симптом, това се прави единствено при преброяването. С тези клишета би трябвало да се работи по-внимателно ”, съобщи Дончев.  

Що се отнася до последователите на претендентите, които останаха под чертата в София, и за какво в по-голямата си част са предпочели да поддържат Мая Манолова или никого, само че тези гласове не са отишли при Йорданка Фандъкова, Дончев сподели, че освен в столицата, а и на други места, ГЕРБ са били в позиция всички да играят против тях.

„ Едно е във връзка с по този начин наречената остаряла градска десница, която и като политическа позиция имаше апел да се гласоподава срещу нас и като държание на гласоподавателите. Според нас тя значително загуби политическата физиономия. Това е непонятен ход. Съвсем друго е за партии, които даже са съдружни сътрудници. Но тук разбор би трябвало да се прави политическа мощ, по политическа мощ. Не единствено в София, ние бяхме в позиция всички да играят против нас ”, сподели Дончев.

Вицепремиерът призна, че ръководството допуска „ ерозия и амортизиране ”. „ Един настоящ кмет е отговорен на практика за всичко – за дупката, за бордюра, за плочката. Това носи негативи. Добре прочут е при влизането в избори, само че носи и негативи. Трябва разбор да се направи – къде сме се показали добре, къде не сме ”, сподели Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР