Няма да забравя думите на патриарха, че вярата в доброто

...
Няма да забравя думите на патриарха, че вярата в доброто
Коментари Харесай

Политици отдадоха почит на покойния патриарх

Няма да не помни думите на патриарха, че вярата в положителното би трябвало да ни сплотява и крепи като народ, сподели пред публицисти президентът Румен Радев преди да влезе в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ", с цел да отдаде респект на българския патриарх Неофит, в отговор на въпрос какво помни от персоналните си срещи с него.

Още помня по какъв начин той ме благослови още при започване на първата ми кандидат-президентска акция, уточни президентът и добави, че имаме доста уроци, които да учим от патриарх Неофит.

На приемливост и на любов посред ни. Така отговори вицепрезидентът Илияна Йотова на въпрос кой е урокът, който би трябвало да научим като народ от патриарх Неофит. 

Вицепрезидентът сподели, че патриархът на всеки празник ѝ е изпращал персонално и особено обръщение. " Пазя тези документи и ще ги вардя цялостен живот ", уточни Илияна Йотова. По думите ѝ патриарх Неофит е имал най-топлите и най-благите очи, както и най-всеопрощаващата душа.

Със своята доброта патриархът би трябвало да служи за образец на всички. Това сподели пред публицисти ръководителят на Народното събрание Росен Желязков преди да влезе в патриаршеската катедрала. 

" Ще го помним като безупречен, безукорен свещеник, като труженик за православието и за Българската православна черква и като човек, който призоваваше към единство и обединяване ", съобщи той.

Росен Желязков сподели още, че няма да не помни патриотизма и родолюбието на патриарха, тъй като той е обичал народа и Светата черква.

Ще запомня патриарх Неофит с неговата подготвеност да сплотява и да разбере другия. Това съобщи някогашният министър-председател Симеон Сакскобургготски. 

Той напомни, че е имал доста срещи с блаженопочившия български патриарх. " Имали сме толкоз диалози и срещи. Жалко, че си отиде толкоз рано ", добави Сакскобургготски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР