Няма да ви е за първи път, ако усетите, че

...
Няма да ви е за първи път, ако усетите, че
Коментари Харесай

Ако ръцете ви изтръпват, прочетете това. Има голяма опасност да ви сполети много лоша и коварна болест

Няма да ви е за първи път, в случай че усетите, че крайниците са ви изтръпнали или усещате леко парене. Така те губят част от своята сензитивност. Причините за това може да са най-различни, като най-често това се дължи на краткотрайно разстройване в кръвообращението на крайниците. Това нещо се трансформира едвам когато ръцете трансформират местоположението си, тогава чувствителността понижава. Ако ръцете ви изтръпват постоянно, то тогава може да имате следните заболявания:

1. Шийна остеохондроза – нарушаване на шийните прешлени, което води до прилепяне на нерв. Това може да докара до главоболие и нарушение на координацията. Идете на доктор или правете специфични извършения.
2. Множествена склероза – съществено заболяване, което унищожава нервните мембрани на гръбначния мозък. При него е особено вцепеняване на ръцете. Трябва да посетите невролог.
3. Синдром на карпалния тунел – когато човек прави еднообразни и монотонни действия с ръцете. Среща се при програмисти, шивачки и музиканти. Заради повтарящите се придвижвания на ръцете в пръстите настава отичане на сухожилията. Ръцете са неприятно сковани и изтръпват. Отидете при невролог, с цел да изясните казуса. Иначе може да стане недоразвитост на мускулите.
4. Венозна тромбоза – води до вдървеност
5. Диабет или анемия
6. Невралгия на брахиален плескус – болежка и изтръпване
7. Инсулт – в случай че ви изтръпне ръката, а също така чувствате световъртеж, главоболие, нарушавания на говора или утежняване на зрението – това е доста неприятна композиция и евентуално прекарвате инсулт. Веднага се обадете на 112, тъй като след това може да стане късно.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР