Няма да вдигаме местните данъци и такси през 2021 година.

...
Няма да вдигаме местните данъци и такси през 2021 година.
Коментари Харесай

Д-р Мадлена Бояджиева: Няма да вдигаме данъците в община Тетевен

Няма да подвигаме локалните налози и такси през 2021 година. Това съобщи в предаването кметът на община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева. 
Тя разяснява ограниченията, които са подхванати, в подтекста на и посочи, че администрацията ще заложи на по-добрата събираемост на локалните данъци вместо да натоварва в допълнение изрядните платци.
" В момента създаваме бюджета за 2021 година и считаме, че макар спешната обстановка, общината би трябвало да извършва всичките си отговорности. Говорим за сметосъбиране, непорочност, озеленяване, осветяване и така нататък Ше бъде заложена една капиталова стратегия в бюджета за 2021 година - много по-амбициозна от тазгодишната ", разяснява Мадлена Бояджиева.
Тя изясни, че обстановката към COVID-19 фактически е тежка и за жителите на община Тетевен и това е повода общината да се въздържи от повдигане на налозите. " Действително те не са увеличавани от 2016 година и са на относително ниско равнище. Бих споделила, че е належащо да се насочим към увеличението на събираемостта, защото има хора, които не са дисциплинирани и не си заплащат налозите и таксите, а при едно нарастване, ние ще натоварим правилните платци ", означи доктор Бояджиева.
Тя сподели, че община Тетевен извършва всички ограничения, свързани с противопоставяне на световната пандемия от COVID-19, и разяснява, че заради тази причина са анулирани доста от плануваните културни и спортни събития в общината - в това число и тези за идните коледно-новогодишни празници.
По-какви планове работи община Тетевен и по какъв начин се оправя общинското опазване на здравето на условия на COVID-19 - целия диалог с доктор Мадлена Бояджиева гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР