Няма да се търси извънсъдебно споразумение по делата за т.нар.

...
Няма да се търси извънсъдебно споразумение по делата за т.нар.
Коментари Харесай

Няма да се търси споразумение извън съда за царските имоти

Няма да се търси извънсъдебно съглашение по делата за така наречен " царските парцели ". Това е решението на работната група към Министерството на правораздаването за собствеността на парцелите на фамилиите на умрелите царе Фердинанд I и Борис III.

То беше оповестено от правосъдния министър Цецка Цачева на нарочна конференция във ведомството. Тя намерено трансферира топката в полето на Народното събрание , откакто разгласи, че изпълнителната власт не може да предприеме никакви дейности за парцелите.

Припомняме, че в края на предходната седмица районният министър Николай Нанков разгласи, че се водят договаряния отвън съда за " царските парцели ". Днес (4 декември) Нанков сподели, че делата за парцелите си не престават и отхвърли информацията, че е коментирана опцията за договорка и извънсъдебно решение.

" Поискахме отсрочване с 6 месеца, с цел да може вероятно да се откри решение по проблема , само че делата не престават, по това за двореца " Врана " има съвещание на 8 май, тъй като е умрял един от наследниците на Фердинанд ", сподели той.

" Стигнахме до заключението, че изпълнителната власт не може да предприеме никакви дейности за царските парцели, няма никакво юридическо съображение за интервенция на властта в правния спор ", сподели от своя страна Цачева, като отхвърли да предвижда дали ще има специфичен закон за наследниците на княз Ферндинанд. " Не може министър да разпорежда на законодателната власт. Никога не бих си разрешила такова нещо ", добави министърът на правораздаването.

По думите ѝ следващото покачване на тематиката за наследствените парцели на царете Фердинанд и Борис III е станало с писмо от октомври на Сакскобургготски до премиера Бойко Борисов, ръководителя на Народното събрание по това време Димитър Главчев и обудсмана Мая Манолова.

Още детайлности по тематиката прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР