Няма да се регистрираме в парламента, докато не получим оставката

...
Няма да се регистрираме в парламента, докато не получим оставката
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Правителството си отива

Няма да се записваме в Народното събрание, до момента в който не получим оставката на Валери Симеонов или на цялото държавно управление. Докато Валери Симеонов не поеме отговорност за циничното си изявление, няма да даваме старт на Народното събрание. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Управляващите не стопират да споделят, че обединението е постоянна - дано да забележим какъв брой е постоянна обединението, да си съберат нужния кворум, добави той.

Затова внесохме различен бюджет, тъй като се вижда, че това държавно управление си отива. Хората чакат някаква опция и ние я даваме с този различен бюджет. Предлагаме минималната заплата да стане 640 лв. от 1 януари, както и 6400 лв. еднократна помощ за второ дете. Предлагаме с 3,3 милиарда лв. в допълнение разноски към предлагания от ГЕРБ бюджет. Заложеният недостиг в нашия бюджет е 0,6%. Приходите от налози са 3,2 милиарда лв.. Въвеждаме прогресивно подоходно облагане, което ще засегне 40 000 българи с високи приходи, 2,5 млн. българи няма да усетят разлика. Предлагаме и понижаване на Данък добавена стойност върху хляба и медикаментите, съобщи Свиленски.

Той посочи, че би трябвало да има и усъвършенстване на администрацията. Няма по какъв начин да хвърляш милиарди за електронно ръководство, а в това време всичко да си продължава по остарелия метод, уточни социалистът.

Съмнението, че Българска социалистическа партия не е в кондиция не дава отговор на истината. Така говореха и преди президентските избори, само че ние ги спечелихме, а на парламентарните от 39 депутатите ни станаха 80. Това, че има разнообразни отзиви в партията, ни прави по-силни. Разбирам, че това не се харесва на всички, само че това е действителността, сподели още Георги Свиленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР