Няма да се променя маршрутът на градския транспорт при ремонтите

...
Няма да се променя маршрутът на градския транспорт при ремонтите
Коментари Харесай

Без промени в маршрути на градския транспорт при ремонтите на бул. Арсеналски и България

Няма да се трансформира маршрутът на градския превоз при ремонтите на булевардите „ Арсеналски " и „ България ", само че са вероятни закъснения, заяви пред публицисти заместник-кметът на Столична община по направление „ Транспорт " Евгени Крусевл Днес той инспектира ремонта на кръстовището при Ректората на Софийския университет.

Във връзка с ремонтите по бул. „ Арсеналски ", бул. „ България " и към паметника Левски, заместник-кметът разясни, че тези три фронта са последната вълна от започващи поправки в столицата. „ От на следващия ден (12 август 2018) се затваря бул. „ България " в сектора сред бул. „ Иван Гешов " и бул. „ Гоце Делчев " в платното в посока Бояна. Успоредно с това потегля трамвайна линия № 7. Днес към този момент вършат последни проби и тествания с трамвайни мотриси по новото трасе. Резултатите демонстрират, че всичко е наред, тъй че от на следващия ден трамваят потегля и затваряме пътните платна. Очакваме за към две седмици строителите да се оправят с платното в посока Бояна. Това зависи от метеорологичните условия. Ако те са удобни, надлежно да се оправят в период и да се реши дали да се прави платното в посока центъра ", сподели Крусев.

По думите му от понеделник (13 август 2018 г.) стартира ремонтът на бул. „ Арсеналски ". Крусев посочи, че там придвижването няма да се стопира, а ще бъде отклонявано в едното или в другото платно.

По отношение на ремонта към паметника Левски, Крусев посочи, че от понеделник стартира работа по самия бул.. „ Той ще се извършва поетапно. Първо ще се работи по платното, което е в посока към паметника на Апостола. Съответно придвижването ще бъде в двете посоки в другото платно, след което ще се обърне тази организация. Предполагам, че в средата на септември е допустимо да го затворим за един ден ", добави Крусев.

Няма вид кръстовището при Ректората на Софийския университет да не е отворено за придвижване в понеделник сутринта, сподели Крусев. Той разясни, че графикът е изработен при оптималната готовност в неделя вечерта всичко да е готово, тъй че в понеделник кръстовището да работи обикновено. По думите му осъществяването на графика се обуславя от хубавото време. „ Тук ремонт не е юридически от към 20 години. Вече кръстовището е затворено 12-ти час. За тези 12 часа строителите са премахнали напълно остарялата настилка. На места излезе по-слаба основа на самото кръстовище, тъй че там се фрезова в допълнение.

Очакваме до два часа да стартира асфалтиране ", сподели Крусев и разясни, че това ще се случи на три пласта. „ За на следващия ден ще остане износващият заключителен слой асфалт, плюс маркировката ", сподели заместник-кметът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР