Няма да приемем кабинет, който не отразява това, че победител

...
Няма да приемем кабинет, който не отразява това, че победител
Коментари Харесай

Атанасова: Няма да приемем кабинет, който не отразява това, че победител на изборите е ГЕРБ-СДС

Няма да приемем кабинет, който не отразява това, че победител на изборите е ГЕРБ-СДС,

а не ПП-ДБ. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в „ Интервюто след Новините на NOVA ”.

Преди това тя изясни, че с втората по величина парламентарна група са почнали нелек развой, който включва няколко стъпки.

Преговорните екипи доближиха консенсус, имаме над 30 оферти по законодателната стратегия и то не кухи изречения, а закони със наличие.

Те са най-важната част, с цел да може ПВУ да стартира да действа, оттова да действа и стопанската система, общини, бенефициенти ”, сподели Атанасова.

„ Втората стъпка беше днешният диалог и единодушието за управническа стратегия. Няма нищо по-логично, в случай че първата и втората политически сили могат да беседват за обща рамка, за политики, да изготвят дружно управническа стратегия.

„ Третата стъпка – това е предлагането за конструкция и състав на кабинет. И през днешния ден напомнихме, че ние също не бихме подписали празен чек за обещания и сме наясно, че законодателната власт управлява изпълнителната. Държим, в случай че ще търсим единодушие, в случай че ще управляваме и споделяме отговорността с нашите сътрудници, да имаме в най-скоро време, преди да ни бъде връчен мандатът, конструкция и състав на Министерски съвет ”, сподели Десислава Атанасова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР