Няма да подкрепим проектокабинета, тъй като всички си спомняме 12-годишното

...
Няма да подкрепим проектокабинета, тъй като всички си спомняме 12-годишното
Коментари Харесай

Свиленски го засърбяха рогата: Кабинет трябва да направят… Кирил и Асен! Ще ги подкрепим

Няма да подкрепим проектокабинета, защото всички си спомняме 12-годишното ръководство на ГЕРБ и няма по какъв начин в този момент Борисов да се скрие зад престижа на проф. Габровски. Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски пред Nova News.

Според него, в случай че кабинетът се гласоподава, доста бързо ще се разбере кой стои зад всеки един министър. „ Нали никой не си мисли, че това са просто едни хора – специалисти, които проф. Габровски се е събудил в събота и е решил да ги подреди в кабинет? “, разяснява Свиленски.

Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да взе участие в игри с кворума и всички народни представители от левицата ще са в зала да гласоподават „ срещу “ кабинета на ГЕРБ.

„ 48-ият парламент е задължен да излъчи кабинет. Очевидно ГЕРБ няма да съумеят, само че се надявам това да се случи с втория мандат и да не се стига до спешния трети, в който изискванията за сформиране на кабинет са напълно други “, сподели още Георги Свиленски.

Според заместник-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “, в случай че „ Продължаваме промяната “ не се опитат да сформират кабинет, търсейки си опрощение с Изборния кодекс, това би било несериозно отношение към 500-те хиляди гласоподаватели, които са им дали своят вот доверие.

„ Отговорността за това е тяхна. В последна сметка, българските жители ще станат очевидци кой ще е следващият провинен България да отиде още веднъж на предварителни избори, а знаем, че партиите, които способстват за това, не ги чака добра орис на изборите “, разяснява Свиленски.

По неговите думи, в случай че „ Продължаваме промяната “ поканят Българска социалистическа партия на диалози за втория мандат, социалистите ще вземат участие в договарянията и въз основата на тях ще вземат решение дали да поддържат подобен кабинет.

Георги Свиленски акцентира, че с помощта на присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководещата коалиция, не се е стигнало до даване на военна помощ за Украйна по време на постоянното държавно управление. „ Така че присъединяване ни в ръководството има ясни измерения – с изключение на обществената политика, точно и неизпращането на оръжия за Украйна. Ако се стигне до договаряния, ние с причини ще се опитаме да убедим евентуалните си съдружни сътрудници в това, че България не би трябвало да взе участие във войната “, съобщи Свиленски, добавяйки, че въпросът в Народното събрание не е завършил дефинитивно.

„ Все още има късмет народните представители да вземат отговорно решение “, безапелационен бе той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР