„Няма да подам оставка, нищо незаконно не съм направил”, заяви

...
„Няма да подам оставка, нищо незаконно не съм направил”, заяви
Коментари Харесай

Камен Плочев: Няма да подам оставка, нищо незаконно не съм направил

„ Няма да подам оставка, нищо нелегално не съм направил”, съобщи проф. Камен Плочев, шефът на НЗОК, в предаването „ Тази сутрин”.

Управителят на касата през вчерашния ден е разговарял и с премиера Бойко Борисов , който му обяснил, че би трябвало да се спрат течове от НЗОК към чужбина. Плочев е безапелационен, че Борисов не му е изискал оставката.

Миналата седмица министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев изиска оставката на Плочев, тъй като шефът на касата изискал актуализация на бюджета без да я съгласува с министерството.

Плочев е безапелационен, че е уведомил Здравното министерство за желанията си.

В хода на диалога в „ Тази сутрин” шефът на здравната каса сподели, че негов непосредствен другар му се обадил да му влияе да подаде оставка.

„ Директно мен никой не ме е заплашвал. Мой другар ми сподели, че с него е извършен диалог, да ми съобщи да си подам оставката, да се разделим с положително, тъй като другояче ще бъде включена репресивната машина на страната и работа в държавна болница в никакъв случай няма да си намеря”, описа Плочев.

Той отхвърли да каже тъкмо от къде е пристигнал натискът.

В студиото беше и депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков в качеството си на персонален другар на Камен Плочев. Той разясни, че натискът против него идва от политик, на висок пост в ръководството на страната .

„ Преди това същият човек е звънял на Плочев да се срещат. По-високо от министър, с претенциите да ръководи страната ”, добави още Велков.

Здравният министър Кирил Ананиев също разговарял със Славчо Велков с молбата да влияе на Плочев да подаде оставка.

„ Истината е, че там се бързаше до момента в който се върне премиера тази оставка да бъде завършена и да кажат, ето бе, той самичък си подаде оставката”, счита Велков.

По думите му основната фигура, която движи това е зам.-министърът на опазването на здравето и член на надзорния съвет на НЗОК Жени Начева.

Начева жестоко се бъркаше в работата ми. Стигна се до там, че ми докара един човек и ми сподели „ Уволняваш си основния секретар и назначаваш този човек”, аз онемях”, описа Камен Плочев.

Той добави, че Начева своеволно викала хора в кабинета си, „ взимала числа, вършат се в Здравното министерство, а не в Здравната каса”.

„ Като член на надзора има право да надзирава активността, а не да се меси в оперативната работа. Аз не съм дирекция към министерството, аз съм самостоятелна институция. Само Народното събрание може да ми влияе и да ме махне”, безапелационен е Плочев.

Славчо Велков напомни, че през 2010 година Жени Начева е била упрекната в две закононарушения по работа и тогава министър председателят Борисов ѝ изискал оставката. „ И тя тогава се базира точно на това, че Народното събрание я избира нея”, добави Велков.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР