„Няма да навлизам в коментар на предложенията и идеите на

...
„Няма да навлизам в коментар на предложенията и идеите на
Коментари Харесай

Османи: Не виждаме политическа воля в София

„ Няма да встъпвам в коментар на предложенията и концепциите на френското председателство, тъй като би трябвало да забележим дали в София има политическа воля да се продължи нататък, само че и не желая да споделям нашите позиции по въпроса с предлагането на френското председателство, с цел да не сътворявам каквото и да било оправдание в София преди техния политически спор. Ние сме били в връзка с френското председателство от самото начало във връзка с това какви са нашите визии и оценки”, сподели в изявление за телевизия Телма министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Той удостовери, че официално в страната към момента не е пристигнало предлагането на френското председателство за преговорната рамка за страната, „ тъй като процедурата е такава”, само че държавното управление в Република Северна Македония има визия какво се случва в европейската общественост, споделят своите позиции с европейските държавни управления по „ всички вероятни начини”. Стратегията на страната обаче е да изчака да види дали в София има политическа воля за влизане в съответни диалози по съответни въпроси, решения и документи, каквато към този момент не виждат.

„ От сутринта съм в връзка с сътрудниците от европейските страни и без значение от натиска от избрани политически партии в страната, считам, че това е добра стратегия”, добави Османи.

„ За езика сме споделили, че португалското предложение е основа за положително решение, т.е. няма да приемем каквито и да е квалификации за езика в преговорната рамка, само че също по този начин няма да приемем историческите въпроси да бъдат изискване за напредване на процеса напред”, съобщи Османи и посочи, че до момента в който договарянията се движат в границите на алените линии, избрани от декларация на Народното събрание в Република Северна Македония, няма потребност да съгласува нищо с Народното събрание в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР