Няма да крия, че бях запленена от магията на Adi’s

...
Няма да крия, че бях запленена от магията на Adi’s
Коментари Харесай

Adi’s Cook & Book

Няма да укривам, че бях запленена от магията на Adi’s Cook & Book, още преди да попадна там. Десетки фотоси, материали и хвалебствия ме заливаха от всички страни, изграждайки в съзнанието ми един неудържим и баснословен облик. Незнайно за какво, постоянно, когато планирах да отида там, нещо се случваше и не успявах. Странно, въпреки всичко местоположението е доста близо освен до мястото където пребивавам, само че и до мястото, където работя. Очакванията градираха, нетърпението ми прехвърляше границите на естественото и в мен детето стартира да недоволства и упорства за своето. Така на една от ежеседмичните ни срещи с девойките, взехме решение да посетим Adi’s – направихме резервация и се отправихме натам, с доста неспокойствие и упования за един магически и спокоен работен обяд.
Посрещнаха ни на вратата – в действителност, с цел да не стане комплициране – то няма и различен метод, защото не можеш да влезеш,  без да си натиснал звънеца на вратата. Хареса ми – концепцията, не посрещането. Момичето беше малко сковано, което ни накара да се почувстваме некомфортно, напълно не като „ вкъщи ”, каквато в действителност е и главната концепция на създателката – Ади Цанова. Неприятното възприятие незабавно се стопи при типа на приказната градина, разкриваща се пред нас. Влюбих се в мрачно зеления кулоар от увивни растения, приканващ ни със своята фамилиарност и низ от дребни, семпло декорирани масички за двама.  Нямаше по какъв начин да се възползваме от неговата покана и се отправихме към масата, на която към този момент останалите се бяха настанили. Времето беше извънредно горещо и би трябвало да призная, това към този момент беше почнало да ми въздейства. Имах потребност от хладина и апетитен обяд, с цел да разсея отрицателната страст, надигаща се в мен.
Уви, това с прохладата нямаше по какъв начин да се получи. Всичко вещаеше таман противоположното. Прогнозата за ветровито време бе разрушена на пух и прахуляк още преди обяд. Това, че аз се бях облякла съгласно прогнозата, не интересуваше времето и то постепенно настъпваше със жежки стъпки към следващия температурен връх. За страдание в Adi’s Cook & Book ситуацията също беше нажежена. Прекрасният платнен заслон не успяваше да ни избави от прежурящите слънчеви лъчи, таман в противен случай - допринасяше за усилването на парниковия резултат и в допълнение вдигаше градусите. С помощта на едно от общителните девойки, направихме опит за превъзмогване на казуса, привличайки на наша страна един вентилаторите, деликатно настанени по краищата на градината. Не се получи, само че въпреки всичко опитахме. Казах си – „ Стига! Спри! Наслади се на момента! Не оставяй времето да ти отнеме от удоволствието. ” Концентрирах се! – Воала – Получи се! Забелязах прелестната маса – покривката, чашите (обичам, когато ми сервират водата в чаша за вино), приборите и сервиза за хранене, който незабавно ме накара да се почувам като вкъщи.
Харесах доста балоните. Те бяха на всички места – обещаващи, приканващи със своите пъстри цветове и благоприятни условия.  Прииска ми се да полетя, тъкмо както в детското филмче „ UP ” на Уолт Дисни.  Независимо от жегата, съумях да се насладя на интериора, всичко беше семпло и подредено, без рекламация и непотребни елементи. Открих голям брой предмети и мебели, които ме впечатлиха, одобрявам и даже някои от тях владея. Явно имаме доста допирни точки с хората, които са вдъхнали живот на това място. Всеки ъгъл е неповторим и самостоятелен, допускащ да се отпуснеш и да се почувстваш в свои води.
Отнесох се, забравяйки това, за което съм пристигнала. Огледах се, видях какво са поръчали девойките и взех решение, че ще заложа на нещо друго. Все отново, няма по какъв начин да споделим цялостното си усещане, без да опитаме оптимален брой неща – вино, салати, главно и десерт. Масата бързо се преобрази – вино, салати, паста и вода – имам вяра най-важната напитка през лятото. Салатите звучаха и изглеждаха превъзходно, нещо което за жалост не мога да кажа и за усета. Почти във всяка от тях имаше някакъв проблем: презряло киви в „ лятната с гъби и патешко филе ”; изсъхнали листенца маруля в  „ свежата с пушена риба звук ”, в „ обичайна софийска ” също имаше нещо, само че несъмнено не помня какво.
Истината е, че никой не си дояде салатата – нещо, което рядко се случва, изключително при нас. Прясната паста за деня – „ Папарделе Ал Салмон ” беше извънредно вкусна, не беше преварена, както нормално се случва в множеството заведения за хранене. Десертите – Ах, десертите... поръчахме, поредно, безусловно всички с вярата да попаднем на нещо забавно – тирамису, шоколадова пирамида, чудо....Добре, че обратно на всички към мен, настоях да ни донесат и френския тарт, с цел да не се отчайвам изцяло. За мен десертите са и постоянно са били най-важното. Готова съм да се примиря с съвсем всичко, само че не и със отегчителен десерт. Честно е да кажа, че не съм специалист, а се движа в преценките си само и единствено от личния си усет и желания. Вероятно на различен  гореспоменатите оферти биха му допаднали.
Да си призная, концепцията на Adi’s Cook & Book доста ми подхожда – да създадеш такова място, не е по никакъв начин елементарно и ще се веселя да стартират да се появяват колкото се може повече такива места. Книгите също са основна част от мястото, въпреки всичко Adi’s Cook & Book е и книжарница. Нямам концепция какъв брой хора в реалност знаят и се възползват от услугите й, само че самият факт, че може да се гмурнеш измежду толкоз доста заглавия, звучи прелестно и примамливо, най-много когато искаш да останеш самичък и да се насладиш на компанията на една приятна книга и кафе. Мисля, че Adi’s за мен ще е прелестно местенце, където да отида на кафе сама или с приятелки, тъй като най-малко в този миг имам вяра, че това е най-силната му страна.
 























Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР