Няма да критикувам опозицията за поведението им в парламента. Това

...
Няма да критикувам опозицията за поведението им в парламента. Това
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Бюджетът не е предизборен, а изпълнява политиките и обещанията на това правителство

Няма да подлагам на критика опозицията за държанието им в Народното събрание. Това е тяхно решение. Друг е въпроса дали това поведение е вярното. Аз се сещам за 2013 година, само че тогава обстановката беше доста по-различна от сегашната.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. "В момента за мен няма учредения за предварителни избори. Ако Валери Симеонов подаде оставка, ще се наруши салдото в обединението и това означва да отидем на избори. По избран метод се оказваме заложници на ставащото в обединението Обединени патриоти, само че продължаваме да работим. Ще го вършим до момента в който можем и до момента в който има смисъл. За мен към момента смисъл. Бюджетът не е избирателен, а извършва политиките и обещанията на това държавно управление. Основен акцент в него е образованието и съгласно мен това би трябвало да стане национална идея ", безапелационен беше Дончев.

"Щом има задържани, значи има битка с корупцията. За страдание е реалност, че има корупция, само че е реалност, че има и битка с нея. Всичко е в ръцете на прокуратурата. Не съм осведомен с следствието и не мога да разясня тематиката за връзката сред ДАБЧ и Вътрешна македонска революционна организация ", разяснява вицепремиерът проблемите в ДАБЧ.

"Не знам дали нарушаванията в общините са тип протест на електронната промяна. Аз настоявам, че последната година има напредък. Над 700 общини към този момент поддържат връзка електронно. Отпадат доста удостоверения и други документи. Ясно е, че когато отнемеш гишето на един служител, би трябвало да има съкращения в държавната администрация. Това би трябвало да стане след точна преценка. Предполагам, че ще мога да приказвам с точни числа след няколко месеца. Надявам се до няколко години да се похвалите на свои другари, че и в България към този момент има електронно държавно управление. За него би трябвало да сме подготвени най-много за избрани хакерски атаки и киберкризи. В идващите месеци ще организираме избрани учения по тази тематика ", разкри Томислав Дончев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР