Няма да има загуба на учебно време заради грипни ваканции

...
Няма да има загуба на учебно време заради грипни ваканции
Коментари Харесай

МОН препоръчва екскурзиите да са в края на учебната година, за да не се губи време

Няма да има загуба на образователно време поради грипни ваканции или поради ходенето на учебни екскурзии, които още веднъж са позволени - това разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев на проведен от КНСБ конгрес за обществения разговор в предучилищното и учебното обучение:

" Туристическият бранш не е затворен като цяло, лятото работеха хотелите. Във всички случаи не предлагам, изключително в този момент при започване на годината, да тръгнат на екскурзии, само че в случай че се върви на екскурзия, би трябвало да се съблюдават всички ограничения. Ще имаме грипни превкючвания в електронна среда, само че няма да бъдат във ваканции. Второ, тези екскурзии са лимитирани до една седмица, във всички случаи предлагаме на учебните заведения да ги вършат в края на образователната година. Още повече в този момент при тази епидемиологична обстановка. Има по-голяма възможност идната година, пролетта обстановката да е по-добра ".

Той удостовери,че началната учителска заплата от януари ще бъде 1260 лева

Вълчев се похвали, че годишно междинната възраст на учителите в страната понижава и към този момент е 49 години.

" Има обособени незаети места, само че като цяло са малко, към този момент се оправяме с дефицита, минаваме през най-трудния интервал, идващите може би още 6-7 години той ще продължи. Това е един интервал от 10 години, в който приблизително годишно се пенсионират малко над 4% от работещите ", сподели министърът на образованието Красимир Вълчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР