Няма да има съществена промяна на времето до края на

...
Няма да има съществена промяна на времето до края на
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Жегата ще продължи без прекъсване и през август

Няма да има основна смяна на времето до края на месеца, жегата, идваща от Сахара ще продължи и ще сме очевидци на тропичеки температури, които не падата и през нощта. Това предвижда по bTV климатологът проф. Георги Рачев. Той разяснява, че не чака да бъдат усъвършенствани нови температурни върхове. Това, което е рекордно при тази гореща вълна, е нейнта дълготрайност, която надминава и 2000 година, която е била изключително гореща.



За тази седмица проф. Рачев предвижда вдишване на глътка въздух едвам в края ѝ и в първия ден на идната.

В четвъртък и петък са вероятни дребни симпатични стихии, сподели още синоптикът, само че добави, че това не е несъмнено и зависи от това какъв брой топлият въздух от Тунис ще се приближи до страната ни.

Само в Русе и Силистра знаят по какъв начин се устоя на 25 градуса минимална температура през нощта, сподели със състрадание проф. Рачев. Той добави, че юлската горещина на процедура ще се свърже с августовската без смяна на времето.

Неудобно ми е да кажа, че в четвъртък и неделя ще има захлаждане, тъй като температурите ще паднат от 36 на 32 градуса, призна проф. Георги Рачев.



Водещият Златимир Йочев пък разяснява, че даже да не е огромно разхлаждането, опцията да падне малко дъжд ще има най-малко психически резултат върху хората, измъчени от горещините.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР