Няма да има прекъсване във ваксинирането на децата според задължителния

...
Няма да има прекъсване във ваксинирането на децата според задължителния
Коментари Харесай

Няма да има прекъсване в имунизациите на децата, увери здравният министър

Няма да има спиране във имунизирането на децата съгласно наложителния Имунизационен календар, сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след съвещание на парламентарната комисия по опазване на здравето. Той увери, че е е направил каквото би трябвало, с цел да се обезпечи нужното количество ваксини, оповестява Българска национална телевизия.

В отговор на въпрос за постъпили сигнали за липса на инсулин министър Ананиев сподели, че с идните промени в Закона за лекарствените артикули в хуманна медицина, които преди дни бяха признати на второ гласоподаване от здравната комисия, няма да се позволява липса на лекарства. Той изрази вяра, че измененията ще бъдат признати и гласувани бързо в пленарна зала.

Ако се създадат промени в Закона за здравето, с които изрично да се регламентира коя активност е лекуване, кое е различно лекуване и кой тъкмо може да го прави, няма да има такива случаи като лечителката Кармен Лазарова, разяснява министър Ананиев случая, в който Лазарова афишира на уеб страницата си, че лекува и е посредничила при пътешестване на болна българка до Бразилия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР