Няма да има предсрочни парламентарни избори и ще има правителство.

...
Няма да има предсрочни парламентарни избори и ще има правителство.
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Заплахата от Магнитски 3 беше добре разбрана от политиците, правителство ще има

Няма да има предварителни парламентарни избори и ще има държавно управление. Политиците ни задоволително добре схванаха новината от 8 март, че до края на месеца ще има нов лист " Магнитски " 3.

Това мнение изрази математикът Михаил Константинов в изявление пред.Според него е обикновено договарянията за държавно управление да се водят на мрачно и ще съумеят да се договорят.

" Това че договарянията се водят на мрачно, не е минус, по този начин се договаря по целия свят, оповестява се когато има резултат. Политическите договаряния не са цирк и в случай че това се е предписание до момента, е фарс и цирк. Преговорите би трябвало да се водят на мрачно с цялата отговорност ", разяснява някогашният зам.-председател на ЦИК.

Той е безапелационен, че " избори няма да има, тъй като това се дефинира не от българските политици и народа, а от геополитическата конюнктура в света и Европа ".

" След избори евроатлантическо болшинство от 160 души в Народно събрание ще се редуцира на 120. Избори е ясно, че няма да има. В допълнение ще прибавя, че на 8 март т. година главният финансов шпионин на департамента в България сподели, че до края на месеца ще се разгласява следващият лист " Магнитски " 3. А дали ще се разгласява, зависи по какъв начин се държат българските политици. Недвусмислено предизвестие, което доста добре беше разбрано от политиците ", предизвести Константинов.

Той изясни, че обещаният лист виси като меч над родните политици: " Това е деликатна обстановка, тъй като има смисъл до момента в който виси, досега, в който падне, ще излязат отвън надзор. Заплахата е по-страшна от осъществяването, тъй като до момента в който заплашвате, контролирате, а като я извършите, става неконтролируем. Българските политици не са български обекти, а по-скоро непознати субекти ", разяснява Константинов.

Според него ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се договорят, тъй като: Става въпрос за просто нещо – за властта, те си разделят властта в главните форми – държавното управление, само че то е краткотрайно. Дори и да имате доста свои министри, на следващия ден може да не са ваши. А регулаторите? Там мандатите са от 5 години нагоре и своите хора никой не може да ги пипне. Те са по-ценни, тъй като са по-траен актив, като стока, която не може да се скапе. В този смисъл е значимо кои са членове на регулаторите, само че никой не приказва, че тези хора би трябвало да са най-хубавите експерти в тази област.

Константинов призна, че не знае дали спряганите за промяна министри – Асен Василев, Тодор Тагарев и Димитър Илиев, са препъни-камък, " само че натискът извън е задоволително мощен ".

Математикът е безапелационен, че в Народно събрание не е допустима друга настройка, защото, в случай че двете партии не се схванат, те няма да поддържа кабинет на трета партия и Движение за права и свободи също. " Или отиваме на кабинет с първия мандат, или избори ", споделя Михаил Константинов, въпреки на него да не му се има вяра, че ще стигне до това.

И добави: През целия преход Движение за права и свободи е работило стабилизиращо, макар обвиняванията в корупция, то кой ли не е подкупен в България и на Запад. Движение за права и свободи си има своята роля на стабилизиращ фактор и интензивно участваше в конституционните промени. И сега имаме тройна коалиция и може да продължи даже и при нови избори, за каквито се надявам да няма. Движение за права и свободи постоянно взима части от властта. Заявиха, че не желаят министри, само че има други способи да са във властта и без министри. Движение за права и свободи е остаряла политическа мощ, която знае по какъв начин да си пази ползите и на своите гласоподаватели.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР