Няма да има нови искания от страна на България, има

...
Няма да има нови искания от страна на България, има
Коментари Харесай

Ковачевски: Няма да има нови искания от България, трябва да вземем решение

" Няма да има нови претенции от страна на България, има твърди гаранции за това от най-високо равнище на Европейски Съюз и от самата България. На всички в страната би трябвало да е ясно - няма да има по-добро съглашение ". Това е декларирал Димитър Ковачевски в изявление за Медийната осведомителна организация МИА, представено от MaxFax .

" Необходим е народен обществен консенсус, с цел да се реализира най-сетне стратегическата цел Северна Македония да стане член на Европейски Съюз

" Няма да има ново съглашение, няма да има друга преговорна рамка и това е единствената истина, която не споделя равителството, това е позицията на Европейския съюз ", безапелационен е бил той.

Ковачевски е подчертал, че няма да има нови претенции от страна на България и че има твърди гаранции за това от най-високо равнище на Европейски Съюз и от самата България.

" Нещата са напълно ясни, не може да има нови условия за нас. Посланията от интернационалната общественост също са безапелационни, че няма да има нови претенции. Канцлерът Олаф Шолц по време на взаимната ни среща, само че също по този начин и обществено уточни, че Германия няма подозрения, че не може да има нови претенции отвън откритата рамка за договаряния. Припомням, че това е изрично посочено в декларацията на немския Бундестаг. Че няма спънки за присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз и че двустранните въпроси няма да дефинират процеса на присъединение на страната към участие в Съюза, е мнението и на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел. Също по този начин България удостовери същото на няколко пъти. Президентът на България Радев, вицепрезидентът Йотова, българското външно министерство, всички са доста ясни в изказванията си, че няма нови условия ".

Ковачевски е декларирал, че е нужен народен обществен консенсус, с цел да се реализира най-сетне стратегическата цел Северна Македония да стане член на Европейски Съюз.

На 18-ти август би трябвало да се организира първото съвещание в Народното събрание за измененията в Конституцията на Република Северна Македония.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР