Няма да има никакво повишение на цената на топлинната енергия

...
Няма да има никакво повишение на цената на топлинната енергия
Коментари Харесай

КЕВР: Няма да има повишение на цената на топлинната енергия до края на годината

Няма да има никакво покачване на цената на топлинната сила до края на тази година, разяснява ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ Иван Иванов пред публицисти в постройката на регулатора, където Комисията означи своята 20-та годишнина от основаването си. Той се аргументира, че според заявката, което е постъпило в КЕВР от " Булгаргаз ", се планува понижение на цената на природен газ с 0,11 %, предава Българска телеграфна агенция.

Иван Иванов добави, че спрените топлоелектрически централи не въздействат върху цената на тока за бизнеса, тъй като създават малко мощности. Освен това плануваният планов ремонт на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 1 " е приключил предварително.

За момента КЕВР не е установила нарушавания на лицензиите на спрените ТЕЦ-ове, само че евентуално има нарушавания на комплексните разрешителни, които се издават от Министерството на околната среда и водите. " Комисията за енергийно и водно контролиране не се занимава с съответния темперамент на първичното гориво, което постъпва в тези централи, посочи Иван Иванов. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР